Det går alt, alt for stærkt på vejene i denne tid

Modelfoto Foto: Rådet for Sikker Trafik
Print Friendly, PDF & Email

DET GÅR ALT, ALT FOR STÆRKT

Samfundet kører lige nu i lavt gear, men bilisterne er desværre ikke fulgt med ned i tempo. I hele landet er der meldinger om mange og store fartovertrædelser.

Landets fotovogne og stærekasser har siden den 16. marts 2020 blitzet cirka 13.500 fartsyndere. Af dem står omkring 1.500 til et klip i kørekortet, og cirka 250 får frakendt kørekortet. På Mors blev en af de værste fartsyndere målt til 229 km/t i en 70 km zone, mens en anden blev målt til 239 km/t på Køge Bugt Motorvejen.


Tal fra Vejdirektoratet viser desuden, at markant flere kører for hurtigt i de større byer, end før coronavirus/covid-19 for alvor ramte Danmark. Andelen af bilister, der kører for stærkt, når de passerer Politiet, er næsten fordoblet sammenlignet med perioden, før Danmark lukkede ned. Og for at det ikke skal være løgn, er andelen af vanvidsbilister firedoblet – og nej, det er desværre ikke en forsinket aprilsnar.

“Nok er meget anderledes lige nu, men færdselsloven er den samme som altid. Så overhold hastighedsgrænserne og vis samfundssind – også i trafikken,” lyder opfordringen fra Politiet.