Derfor skal du vælge tøj i bambus

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Derfor skal du vælge tøj i bambus

Tøj i bambus er inden for de seneste år blevet mere og mere populært – og med god grund. Der er nemlig mange fordele ved tøj i bambus, som gør, at det i mange tilfælde foretrækkes frem for mere traditionelle materialer som fx bomuld, polyester, nylon, akryl, uld o. lign.

I det følgende vil vi komme ind på nogle af de primære fordele, der er ved tøj i bambus.

Tøj i bambus er bæredygtigt og godt for miljøet

Bambusplanten, som bambustøj er lavet af, er en af de mest bæredygtige planter der findes. Det skyldes primært, at planten er utrolig hårdfør og derfor ikke behøver sprøjtemidler eller pesticider for at vokse. Bambusplanten kræver desuden heller ikke særligt meget vand for at vokse. Dertil kommer, at bambusplanten er en meget hurtigvoksende plante. Det gør bambusplanten, og derved bambustøj, til et yderst miljørigtigt valg. Hvis du går op i miljøet, bør du derfor overveje tøj i bambus, næste gang du skal have nyt tøj.

Bambustøj er dejlig blødt og behageligt

Selvom bambusplanten er en stærk og hårdfør plante, så er det stof, der laves af bambusplanten, faktisk overraskende blødt. Det er bl.a. derfor, at særligt undertøj i bambus, som fx bambus underbukser og bambus undertrøjer, er blevet så populære. Der er nemlig ikke noget bedre, end at have dejlig blødt og behageligt undertøj på. Det giver en skøn følelse af velvære. 

Har mange gode egenskaber

Bambustøj er ikke blot miljøvenligt og blødt – det har også mange andre gode egenskaber, som minder meget om dem, man kender fra fx uld. 

Bambus er eksempelvis temperaturregulerende. Det betyder, at tøjet holder dig varm, når det er koldt, og kølig, når det er varmt. Derudover er bambustøj også svedtransporterende, hvilket betyder, at tøjet lader sveden slippe hurtigt væk fra kroppen, så det ikke føles vådt på kroppen. Faktisk kan bambustøj absorbere op til 3-4 gange mere sved end fx bomuld. 

Nemt at vedligeholde

Bambustøj er nemt at have med at gøre. Det kan vaskes rent ved blot 30 grader og skal ikke stryges, da det er så godt som krølfrit. Tøjet er desuden antistatisk, hvilket betyder, at det ikke klistrer til huden, når man har det på. 

Tøj af bambus er antibakterielt

Bambusfibrene i bambustøj har et indbygget forsvar mod bakterier, som gør, at tøj lavet af bambus kan holde sig frisk i længere tid end de fleste andre tøjmaterialer. Bambustøj er derfor særligt velegnet til dem, der har sensitiv hud eller har en hudlidelse.

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn