Den rette hjælp i hjemmet

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Den rette hjælp i hjemmet

En del af livet er, at vi bliver ældre. Der er ting, som var nemme før, som pludselig kan være en stor hæmsko i dagligdagen. Vi mærker det selv på egen krop, men også især på menneskerne rundt om os. Dette kan f.eks. være en forælder eller bedsteforælder, som pludselig bliver syg, og derfor har brug for meget mere hjælp end nogensinde troet. Det danske velfærdssystem er heldigvis bygget op på en måde, så alle der har brug for hjælp, har mulighed for at modtage det. I nogle tilfælde kan det dog være rart som pårørende at have mere indflydelse på, hvordan denne hjælp gives.

Er offentlig eller privat det rigtige valg

Er du i den uheldige situation, at en af dine nærmeste har brug for hjælp i hverdagen, er det værd at kigge ind på privat hjemmepleje. Det er sådan, at enhver borger er sikret gratis hjælp i det omfang, som de er visiteret til, hvoraf det står dig som pårørende og dit familiemedlem frit for, om i vælger en kommunal eller privat hjemmepleje til at klare de forskellige gøremål. Så længe det er til ydelser, som der er visiteret for, er begge dele gratis. Hvis dette lyder interessant, bør du derfor tage en snak med din nære og starte en dialog om, hvad der er bedst i den situation, som I befinder jer i.

Et velkendt ansigt hver gang

En stor fordel ved at vælge en privat hjemmepleje er, at det er den samme hjælper, som kommer ud hver dag, måske med undtagelse af en enkelt anden. Den offentlige hjemmepleje dækker et rigtig stort område, hvoraf det ikke altid er muligt, at planlægge ud fra at de samme hjælpere skal til de samme husstande. Er din nære derfor en, som har brug for kontinuitet og tryghed i hverdagen, kan et genkendeligt ansigt i form af en privat hjemmehjælper være et skridt i den rigtige retning. 

Mulighed for tilkøb af ekstra ydelser

Udover at få hjælp til de berettigede gøremål, er der også ekstrahjælp at hente i den private hjemmepleje, hvis der ønskes ekstra ydelser. Dette kunne f.eks. være en gåtur, rengøring af huset eller diverse indkøb, som letter hverdagen for patienten. Disse ydelser koster et ekstra gebyr, men kan være gavnligt, hvis der er at gøre med en tidligere aktiv person, som stadig ønsker at komme ud blandt andre, eller hvis der blot er brug for en ordentlig rengøring.