Bliv ferm i køkkenet

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Bliv ferm i køkkenet

Kunne du godt tænke dig at blive bedre til at lave mad? Det kan også være, du i virkeligheden ikke nyder at lave mad, men gerne vil komme til det. Det, bedste du kan gøre for dig selv, er at øve dig. Det betyder også, at du er nødt til at udvide din horisont til at tælle flere forskellige retter, du kan jonglere mellem, end du har været vant til nu. Det er med til at give variation ved aftensbordet, og det er noget, de fleste sætter pris på.

En mulighed er for eksempel en burger med kylling. Det kan være, du har været vant til at lavet en klassisk burger med en bøf af hakket oksekød, men med kylling får du et lettere alternativ, som smager skønt. En af de gode ting ved kylling er, at der er rig mulighed for at krydre på forskellige måder – kylling tager hurtigt smag af det, du gerne vil. Se hvordan du laver en burger med kylling her.

Vær fælles om madlavningen

Hvis du gerne vil gøre madlavningen til en mere hyggelig oplevelse, kan det anbefales, at du hiver andre med i køkkenet. Det kan være, du har børn, der i virkeligheden gerne vil hjælpe til. I starten betyder det måske, at nogle ting bliver lidt mere tidskrævende, fordi du skal bruge tid på at forklare, men lynhurtigt vil du føle, at du har ekstra kokke med på sidelinjen, og så går det måske endda en smule hurtigere.

Det er også en god måde at få tid til at snakke med hinanden på. Mens I laver mad kan I sagtens snakke dagen igennem og bare hygge jer sammen – og så er der helt naturligt dannet grundlag for, at samtalen skal fortsætte, når I sætter jer ned ved spisebordet for at spise de kyllingeburgere, I har fået lavet sammen.