Bestil en forsker hjem i stuen

Forsker Thomas Graven-Nielsen fra Aalborg Universitet
Forsker Thomas Graven-Nielsen fra Aalborg Universitet Foto: Privat

Invitér en forsker på besøg online og bliv klog på alt fra det ydre rum over søvn til den grønne omstilling. 200 forskere, heraf godt 20 fra det nordjyske, står klar med helt gratis foredrag om den nyeste viden. De stiller op under videnskabsfestivalen Forskningens Døgn, og alle kan bestille en forsker.

Hvorfor har vi smerter? Hvad er konsekvenserne af smerte? Opfatter vi smerte forskelligt? Disse spørgsmål bliver besvaret, når leder af Center for Neuroplasticitet og Smerte ved Aalborg Universitet, professor Thomas Graven-Nielsen, tilbyder et online-foredrag om den nyeste viden og forskning inden for muskel- og skeletsmerter.

-- annonce ---


Forskere, der ligesom Thomas Graven-Nielsen brænder for at dele deres viden, står klar til at komme på besøg online i dit hjem, på din arbejdsplads eller et helt tredje sted. I det nordjyske tilbyder godt 20 forskere et foredrag, heraf kommer langt de fleste forskere fra Aalborg Universitet.

Alle forskerbesøg foregår i lyset af corona online i år. Til gengæld er foredragene gratis. De kan bestilles gennem Bestil en Forsker-ordningen, som er en del af videnskabsfestivalen Forskningens Døgn.

Alle kan booke

Uddannelses- og Forskningsministeriet arrangerer festivalen, og i alt er der omkring 200 forskellige foredrag med forskere fra hele landet at vælge imellem. Eftersom forsker-besøgene i år kun foregår online, kan alle foredragsholdere bookes af alle – uanset bopæl.

  • Jeg håber, at der er mange, der vil gøre brug af tilbuddet. Det seneste år har vist alle, hvor vigtig forskningen er. Forskere har i kapløb med tiden udviklet vacciner og behandlingsmetoder for at bekæmpe coronavirus. Hvor ville vi være i dag uden dem? Bestil en Forsker-ordningen er særlig, fordi den bringer forskningen helt ud til danskerne og gør den endnu mere nærværende. Når det offentlige alene i 2021 investerer 24 milliarder kroner i forskning er det også vigtigt, at folk kan se relevansen uanset, hvem du er, og hvor du bor, siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen.

Har du forsamlingen, har vi forskeren

Du kan bestille en forsker til at holde foredrag for din virksomhed, skole, forening, institution og endda også privat i dit eget hjem. De eneste betingelser er, at man kan stille med et lyttende publikum på mindst 20 personer, og at man har adgang til en online platform, som kan bruges. Med henvisning til gældende corona-restriktioner må publikum følge med virtuelt hver for sig eller i mindre grupper, inden for de gældende retningslinjer.

Man kan bestille en forsker frem til den 31. marts.

Foredragene afholdes under Forskningens Døgn, der kører fra den 23. og frem til den 29. april.

Se Bestil en Forsker-kataloget på Forskningens Døgns hjemmeside. Her kan du også læse mere om videnskabsfestivalen Forskningens Døgn: http://forsk.dk

Om Forskningens Døgn

Forskningens Døgn er en videnskabsfestival og foregår hvert år i uge 17. I år stiller omkring 200 forskere op med gratis foredrag i Bestil en Forsker-ordningen. Derudover står et væld af arrangører for forskellige events rundt om i landet. Arrangørerne er primært universiteter, uddannelses- og kulturinstitutioner, virksomheder, formidlings- og forskningscentre, offentlige institutioner og organisationer.

Forskningens Døgn:

· Hylder forskningens helt grundlæggende element af ’nysgerrighed’

· Etablerer samtaler og mødesteder for forskere og befolkning

· Sætter fokus på, hvordan forskning og innovation er med til at løse samfundets udfordringer

· Inddrager borgerne i forskning og skabe flere relationer mellem samfund og forskere.