Bekymringssamtaler hos SSP Jammerbugt flytter grænser

Foto: SSP Jammerbugt
Print Friendly, PDF & Email

I SSP holder de bekymringssamtaler med unge og deres forældre sammen med fx en rådgiver fra Børne- og Familieforvaltningen og en af vores lokalbetjente.

Denne bekymringssamtale danner ofte grundlag for yderligere relationsarbejde med den unge i form af et samtaleforløb, hvor der snakkes om hændelse, adfærd, relationer, venner, fritid og meget mere. Målet er at den unge lære at reflektere over egen adfærd og handlinger, huske at “tælle til 10” eller “stikke fingeren i jorden” inden man gør noget dumt – huske at træffe de gode valg selvom man er under gruppepres eller lignende.


I SSP Jammerbugt bruger de bl.a. “Walk and talk” som et af redskaberne i dialogen, her kører de ud til nogle af vores pragtfulde seværdigheder og attraktioner i kommunen.

Snak og fysiske aktiviteter mellem medarbejderne og de unge som fx MTB ture, fisketur, fodboldgolf eller som på billederne en tur ud på øvelses-terrænet i Hvorup, hvor natur forhindringsbanen blev prøvet af. Det at gøre noget sammen åbner op for dialogen og det flytter grænser.

Målet er, at den unge tænker sig om en ekstra gang inden de smadrer en flaske, kører på en ulovlig knallert, vil lave graffiti, vil slås, vil ryge og så videre. Har en bevidsthed om at alle handlinger har en konsekvens. Alle børn har nemlig ret til et liv uden kriminalitet.