Back to reality: tre tips, der gør hverdagen lidt nemmere

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email
Om du bruger din mobil til at tage billeder af frokosten, sms’e med ungerne eller spille Candy Crush, er det hamrende irriterende, når den går ud midt på dagen.

Mobilen dør

Din gamle smartphone mister sikkert strøm, uden du overhovedet bruger den. Den ligger bare dér, og sover stille ind. Køb en brugt iPhone Xr på Bluecity.dk til billigere penge, og slip for besværet med en altid træt telefon, som tager en lur i tide og utide.

Ikke nok med, at du får en telefon med et batteri, der har længere levetid, så er den også hurtigere end før – så slipper du for unødvendig ventetid. Synes du dog, det er lidt for tidligt at give slip på den gamle telefon, kan du også investere i en god powerbank, så du ikke altid behøver at være tæt på en strømkilde. 

Hold dig organiseret 

Det er så nemt at glemme aftaler i hverdagens stress og jag. Det lyder måske som det mest indlysende tip, men øv dig i at få skrevet tingene ned, når de opstår. Måske har du en fin, gammeldags, fysisk kalender på dig, som du kan notere i, men måske er det mange år siden, du sidst havde sådan en i hånden.

Smartphones har også indbyggede kalendere og notesbogs-apps, men de er ikke specielt motiverende. Led lidt i app-store og find en ny app til noter, to-do lister eller kalender. Ofte vil disse apps have tilhørende programmer til computeren, så de kan synkroniseres.

Hvis du har tendens til at udskyde ting til senere, så sæt nogle deadlines for dig selv. Hvis du skal motiveres lidt, så kan din gulerod eventuelt være et nyt afsnit af yndlingsserien, et stykke kage fra bageren eller andet, der er værd at arbejde lidt hårdere for. 

Lav store portioner 

… og anret så i beholdere, der lige er til at hive op fra fryseren, når man kommer hjem fra arbejde. At forberede sine måltider kan give lige netop det pusterum, du har brug for efter en lang arbejdsdag. Kog noget spaghetti og hiv bøtten med bolognese ud af køleskabet eller fryseren.

Forbered al den mad, der kan holde til at stå på køl nogle dage. Måske er det lasagnen eller ris, der hurtigt kan laves til en stir fry. Samtidig kan man også spare nogle penge ved at købe ind i store mængder. Hav også altid snacks klar i køleskabet, såsom gulerødder og hummus – så er det lettere at holde sig fra chipsresterne fra weekenden.

Samme gælder snacks på farten; hvis de står pakket og klar i køkkenet, får du dem med dig ud af døren, og du ender ikke i kantinen eller kiosken, når den lille sult melder sig.

Til den travle morgen kan du aftenen inden blande havregryn, lidt frø og din foretrukne mælk (evt. med kakao, det er lækkert) og lade det stå natten over. Det er som en lækker, kold havregrød, som er hurtig at tage med sig på farten, når tiden er knap.