Idrætsorganisationer med nyt budskab til de inaktive: Alt tæller!

Foto: Bevæg dig for livet.
Print Friendly, PDF & Email

Slå græs, dans med ungerne i stuen, eller tag trappen i stedet for elevatoren, det er nemlig også motion. Dét vil DGI og Danmarks Idrætsforbund (DIF) minde danskerne om i en ny kampagne.

Er du idrætsaktiv? Det kan måske være svært for mange at svare ja til…

For at kunne kalde sig idrætsaktiv er holdningen ofte, at man skal eje mindst ét par løbesko, en holdtrøje eller en ketsjer. Men den opfattelse vil DGI og DIF i deres fælles indsats, Bevæg dig for livet, rykke ved, for man kan sagtens være aktiv uden nødvendigvis at skulle klæde om til idrætstøj.

Med kampagnen ’Alt tæller’ vil organisationerne sætte fokus på, at lidt også har ret. Selvom man måske ikke opfylder Sundhedsstyrelsens anbefalinger om at være fysisk aktiv mindst 30 minutter om dagen, så skal danskerne mindes om, at det måske ikke er så svært, som først antaget, at bevæge sig lidt hver dag.

”Med Bevæg dig for livet vil vi gøre Danmark til verdens mest idrætsaktive nation. Derfor skal vi have mange flere med end de, der godt kan se sig selv dyrke idræt og som måske kun mangler det sidste skub. Vi skal også have fat i dem, som har brug for at barriererne for at få mere bevægelse ind i hverdagen, er meget små,” siger Charlotte Bach Thomassen, formand for DGI.

”Vi har i vores to idrætsorganisationer brug for at sende et signal om, at lidt også har ret. Med næsten 12.000 idrætsforeninger er vi i Danmark allerede ét af de mest aktive folkefærd i verden, men for at få endnu flere med, så må vi erkende, at vi skal begynde et andet sted, og det er at motivere til de små ting, som også er bevægelse, såsom at lave havearbejde, eller tage trappen i stedet for elevatoren,” siger formand i DIF, Niels Nygaard.

Sundhedsstyrelsen bakker op om kampagne
Sundhedsstyrelsen bakker op om kampagnen og medvirker til at udbrede budskabet om, at alt tæller.  Styrelsen anbefaler, at voksne er aktive mindst 30 minutter om dagen med moderat- til høj intensitet. Derudover bør en voksen også to gange om ugen øge og vedligeholde sin kondition, muskelstyrke og knoglestyrke. Her skal træningen være af høj intensitet og vare 20-30 minutter.

Men for den inaktive voksne kan 30 minutters motion om dagen virke uoverskuelig, derfor bakker sundhedsstyrelsen op om kampagnen for at anerkende, at der kan være mange veje til de 30 minutters motion.

Vi vil gerne være mere fysisk aktive
Ifølge Den Nationale Sundhedsprofil, der er udgivet af Sundhedsstyrelsen, lever over 28 procent af den voksne befolkning ikke op til de internationale anbefalinger om fysisk aktivitet.

Samme undersøgelse viser, at 71 procent af de voksne inaktive rent faktisk har et ønske om at være mere fysisk aktive. Størst er andelen hos kvinder med 74,4 %, mens det hos mænd er 67,4 %. Det er de tal, som de to idrætsorganisationer gennem samarbejdet, Bevæg dig for livet, vil medvirke til at ændre på.

Bevæg dig for livets kampagne ’Alt tæller’ kører fra uge 38 og fire uger frem.