Alle Børn Cykler 2019: Gør dit barn til en sikker og glad børnecyklist

Med Cyklistforbundets Alle Børn Cykler-kampagne følger otte gode guides til forældre, der vil hjælpe deres barn til at blive en glad og sikker børnecyklist. Foto: Marie Hald
Print Friendly, PDF & Email

Det tager tid at blive en sikker børnecyklist. Til gengæld kan forældre lære deres børn at cykle helt fra to års alderen. Sådan lyder det lige nu fra Cyklistforbundet, der den 2. september og to uger frem sætter gang i Alle Børn Cykler-cykelsjov på skoler over hele landet.

– Børn har allerede fra to års alderen stor glæde af at lære at køre på løbecykel. De lærer at balancere på en cykel og fornemme, hvordan man cykler, siger direktør i Cyklistforbundet, Klaus Bondam.

– De fleste børn elsker at køre på løbecykel, og børn, der har cyklet på løbecykel, kan typisk gå direkte til en rigtig cykel uden støttehjul, siger Klaus Bondam.

Cyklistforbundet opfordrer i anledning af årets kampagne forældre til at bruge cyklen til at flette motion, frisk luft og gode oplevelser ind i børns hverdag. Kampagnen kører på skoler over hele landet den 2.-15. september.

GØR DIT BARN TIL EN SIKKER CYKLIST

I Alle Børn Cykler dyster skoleklasser om at cykle flest dage. Hovedpræmien er er kvalitetsmountainbikes fra Principia til alle elever i vinderklassen.

Med kampagnen følger også otte guides til forældre, der vil hjælpe deres barn til at blive en glad og sikker børnecyklist – for eksempel Hvornår kan børn hvad på en cykel, Sådan lærer du dit barn at cykle, Sæt hjelmen rigtigt og Gør dit barns cykel køreklar

NOVO NORDISK GÅR PÅ GADEN

Cyklistforbundet kører årets kampagne i samarbejde med Novo Nordisk. Medarbejdere fra Novo Nordisk Danmark møder om morgenen den 5. september ind på en række skoler i kampagnen for at heppe de cyklende børn de sidste 100 meter hen til skolen. Om eftermiddagen er de tilbage igen for at pumpe cykler og opfordre til at huske cykelhjelmen.

Direktøren for Novo Nordisk Danmark, Mads Veggerby Lausten, siger:

– Vi glæder os til at komme ud og heppe på børnene og overrække en Alle Børn Cykler-medalje. Cykling i hverdagen gør en stor forskel for børns sundhed og trivsel. Forhåbentlig vil kampagnen inspirere flere forældre til at hjælpe deres børn med at få gode cykelvaner, siger Mads Veggerby Lausten.

Målinger og vurderinger foretaget af COWI gennem flere år slår fast, at kampagnen gør en forskel: Flere elever cykler i kampagneperioden, mange cykler mere end normalt, og flere holder også efterfølgende fast i cyklen.

FAKTA: CYKLISTFORBUNDETS BØRNEMOTIONSKAMPAGNE ALLE BØRN CYKLER

  • Alle Børn Cykler henvender sig til elever i 0.-10. klasse
  • Kampagnen kører den 2.-15. september på skoler over hele landet
  • Eleverne dyster på klassebasis om at cykle flest dage til skole og i fritiden, mens lærerne får adgang til undervisningsmaterialer, som kan inddrages i en række forskellige fag
  • Kampagnen indeholder en række guides til forældre, der vil hjælpe deres børn til at blive sikre børnecyklister
  • Det forventes, at 100.000 elever deltager i årets kampagne
  • Kampagnen afsluttes med at udnævne Årets Børnecyklist