Aftale om nyt Lægehus i Aabybro på plads

Foto: Jammerbugtposten.dk.
Print Friendly, PDF & Email

Læge Thomas Olsen og Jammerbugt Kommune har indgået aftale om at drive et nyt lægehus i Aabybro. Nærmere bestemt i lokaler i Kultur- og Erhvervscenter Jammerbugt.

Det kommende lægehus i Aabybro er nu et vigtigt skridt videre realiseringen. Almen praktiserende læge, Thomas Olsen, bliver fast tilknyttet lægehuset, som forventes at åbne 1. november 2019. Aftalen blev underskrevet i går eftermiddags.  

Og det bliver en læge med lokalt kendskab, der kommer til Aabybro.

”Da jeg var nyuddannet læge, arbejdede jeg sammenlagt et år i lægepraksis i Kaas, og privat bor jeg i Vadum, så jeg kender området og glæder mig til at arbejde i Aabybro”, fortæller Thomas Olsen.

Thomas Olsen vil være fast læge i det nye lægehus. Derudover bliver to sygeplejersker og en lægesekretær fast personale i lægehuset.

”Jeg er glad for, at vores initiativ og arbejde med at få et nyt lægehus i Aabybro er lykkes. Det betyder tryghed for vores borgere, at vi får endnu et lægehus med en fast læge, og det giver mere sammenhæng for borgerne, at de møder samme personale”, udtaler borgmester Mogens Christen Gade.

Onsdag 13. marts blev aftalen underskrevet 
af Thomas Olsen og Mogens Christen Gade Foto: Jammerbugt.dk

Lokalerne i Kultur- og Erhvervscenteret i Aabybro skal gennem en mindre ombygning, så de lever op til standarden for et moderne lægehus. Dette arbejde forventes at begynde om kort tid, så lokalerne kan stå klar til november. Mens der bliver åbent for patienttilgang én måneder før – altså forventeligt fra 1. oktober 2019.

Jammerbugt Kommune har tidligere fået tilskud fra Sundhedsministeriets pulje for etablering af moderne og tidssvarende læge og sundhedshuse til ombygningen, oveni komme en egenfinansiering fra Jammerbugt Kommune. Herefter vil lokalerne blive lejet ud til markedshusleje.