Regeringen præsenterer økonomisk hjælpepakke: Sådan skal lønmodtagere og virksomheder hjælpes

Statsminister Mette Frederiksen. Fotograf: Steen Brogaard.
Print Friendly, PDF & Email

Adskillige virksomheder i Jammerbugten og resten af Danmark er hårdt ramt økonomisk som følge af COVID-19-krisen, men nu er der hjælp på vej.

Regeringen har således netop præsenteret en økonomisk hjælpepakke, der har til formål at redde danske arbejdspladser hos de økonomisk trængte virksomheder. Aftalen gælder for lønmodtagere på de private virksomheder.


– Vi skal gøre alt, hvad vi kan for at holde dansk erhvervsliv og lønmodtagere så meget ude af krisen som muligt. Vi har meget stor forståelse for, at man vil sende medarbejdere hjem, men lad være med at fyre dem, siger statsminister Mette Frederiksen på pressemødet i statsministeriet.

Hjælpepakkens indhold
Den nye ordning skal hjælpe de virksomheder, der måtte stå overfor at skulle varsle afskedigelser af minimum 30 procent af deres medarbejdere eller flere end 50 ansatte.

For fuldtidsansatte vil den statslige lønkompensation månedligt udgøre 75 procent af de samlede lønudgifter til de omfattede medarbejderes løn. Dog maksimalt 23.000 kroner om måneden.

For timelønnede kan lønkompensationen udgøre 90 procent, men maksimalt 26.000 kroner per måned for en fuldtidsansat, der bliver omfattet af ordningen.

Som en del af aftalen skal den enkelte lønmodtager, som virksomheden får lønkompensation for, anvende fem ferie- eller afspadseringsdage i tilknytning til kompensationsperioden. Virksomhederne kan ikke modtage lønkompensation for disse dage. Har man ikke opsparet ferie eller afspadsering, så skal man afholde tjenestefri uden løn eller bruge dage fra det nye ferieår.

Den midlertidige kompensationsordning gælder fra 9. marts til 9. juni 2020.