69 børn deltog på sommerkunstskole i år – Fredag var der fernisering på Bratskov

Jammerbugt Kommunes har traditionen tro afholdt den årlige sommerkunstskole på Bratskov i uge 26, med en masse spændende og kunstneriske aktiviteter for børn mellem 7 og 12 år Foto: Privat

69 børn deltog på sommerkunstskole i år – Fredag var der fernisering på Bratskov

Jammerbugt Kommunes har traditionen tro afholdt den årlige sommerkunstskole på Bratskov i uge 26, med en masse spændende og kunstneriske aktiviteter for børn mellem 7 og 12 år. 

-- annonce ---


I år kunne børnene vælge mellem fire forløb:

  1. Billedkunst & Design – med temaet: Hjerter (plads til 24 børn)
  2. Vi Bygger – med temaet: Fantasifulde Stole (plads til 12 børn)
  3. Dans (plads til 18 børn)
  4. Papirkunst – sammen med Museum for Papirkunst (plads til 12 børn)

Det er professionelle kunstneriske undervisere, der står for undervisningen, og der var mulighed for både fordybelse og læring – og selvfølgelig en masse sjov med nye kammerater.

Sommerkunstskolen har eksisteret i flere år, og formand for Kultur-, fritids- og landdistriktsudvalget i Jammerbugt Kommune, Helle Bak Andreasen sagde i sin tale forud for ferniseringen fredag eftermiddag: 

Formand for Kultur-, fritids- og landdistriktsudvalget i Jammerbugt Kommune, Helle Bak Andreasen Foto: Privat

Velkommen til fernisering på vores sommerkunstskole i år

Velkommen til alle børn, alle 69 der har deltaget. Dejligt med stor opbakning og jeg håber virkelig I har synes det har været godt at være på sommerkunstskole i år.

Det håber jeg for vi vil rigtig gerne i Jammerbugt være Danmarks bedst fritidskommune. Og det indebærer jo at der er noget for os alle i hele kommunen – børn, unge og ældre og at der ikke mindst er noget for os alle at gå til. Og det må vi sige, at vi har. 

Vi har heldigvis et fantastisk alsidigt foreningsliv hvor jeg ikke tror der er ret mange ting man ikke kan gå til i vores kommune.

MEN – vi sandede jo for mange år siden, at der måske ikke var så meget for de kreative børn i sommerferien. Det kunne vi jo ikke have, og derfor iværksatte vi vores populære sommerkunstskole på Bratskov. 

Sommerkunstskolen er en af de allerbedste traditioner. Hvert år får eleverne en fantastisk uge med læring, kunst og nye bekendtskaber – og så i smukke omgivelser på Bratskov. Det glæder mig meget, at vores fine gamle herregård bruges på denne vis, og at vi kan tilbyde vores børn den kvalitetsoplevelse.

Og nye bekendtskaber skal vi heller ikke underkende vigtigheden af. I en tid hvor mange – desværre også børn- føler sig ensomme, skal vi bruge alle de parametre som vi har for at imødegå dette. 

Vi arbejder aktivt for at ingen af vores børn i Jammerbugten skal føle sig ensomme. Derfor også dette initiativ med en sommerkunstskole. Så jo – efter min – og hele udvalgets mening er det her en god uge – og det har I forhåbentlig også oplevet. Allervigtigst som børn – men jeg håber da også at I som forældre har oplevet at få glade børn hjem. Det er jo vores ambition som politikere at sætte ting i gang, der netop gør det ekstra godt at bo i vores kommune – det håber jeg sommerskolen er med til. Ellers hører vi da meget gerne om det, hvis I mener noget skal være anderledes. Det er jo en ferieuge og derfor skal oplevelsen også være i top – selvom der også skal læres og måske opdrages lidt.

Jeg har glædet mig meget til at se, hvad I har lavet i ugens løb. Denne eftermiddag er altid sjov og hyggelig – og spændende, for hvad har I dog fundet på i år!

I har deltaget i billedkunst og design – og det bliver spændende at se hvad I har fået ud af jeres tema: hjerter.

Der har været dans – I har bygget – skøre stole og så er der lavet flot papirkunst – så spændende det bliver at se.

Vi har igen i år samarbejde med Museum for Papirkunst, som står for Papirkunstholdet og det er jo herligt med fælles indsats, så Sommerkunstskolen igen i år er fuld af kreativitet.

Så derfor skal der også lyde en kæmpe tak til alle jer undervisere – skal vi ikke give dem en hånd?

Jeg må bare sige 1000 tak til jer fantastisk dygtige og iderige undervisere på alle hold. Uden jer gik det jo ikke. I favner bredt – hvilket også er en nødvendighed. – TAK for det engagement.

Og uden jer, alle elever, gik det jo heller slet ikke. Vi er så glade for, at I gerne vil på sommerkunstskole og at I er så aktive og interesserede og kreative.

1000 tak til jer alle; elever, undervisere og gæster. Jeg håber at I alle vil få en rigtig god sommer og jeg håber at ugen har været god for Jer nu – men jeg håber også at det er noget som I vil tænke tilbage på med glæde, når I bliver lidt ældre. 

Nu må vi i gang, så vi rigtig kan se, hvad I har fundet på i år…

Tak for ordet.

Stemningsbilleder Foto: Privat

LÆS OGSÅ: Topresultater til Jammerbugt i livskvalitet og godt naboskab

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn