Godkendelse af politisk styregruppe og kommissorium for Helheds- og udviklingsplan for Nørhalne Skole

Nørhalne Skole
Nørhalne Skole. Foto: Jammerbugtposten.dk
Print Friendly, PDF & Email

Godkendelse af politisk styregruppe og kommissorium for Helheds- og udviklingsplan for Nørhalne Skole

Børne- og familieudvalget i Jammerbugt Kommune holder møde den 4. december, hvor der bl.a. på dagsordenen er: Godkendelse af politisk styregruppe og kommissorium for Helheds- og udviklingsplan for Nørhalne Skole

Beslutningstema

Godkendelse af politisk styregruppe og kommissorium for Helheds- og udviklingsplan for Nørhalne Skole.

Sagsbeskrivelse

Kommunalbestyrelsen godkendte på Kommunalbestyrelsesmødet den 22. juni 2022 Moderniseringsplanen for skoler og daginstitutioner i Jammerbugt Kommune.

Nørhalne har gennem mange år været en by i vækst, og af Moderniseringsplanen fremgår det, at grundet forventet elevtilvækst så forventes det, at der i 2030 vil være 210 elever på syv årgange. Nørhalne Skole vil dermed blive 2-sporet. Med de nye lovkrav om maksimalt 26 elever i 0.-2. klasserne vil der allerede fra skoleåret 2027/2028 være behov for flere klasseværelser og i 2030 forventes der at være behov for mindst 4 ekstra klasseværelser.

Forligsparterne i Budget 2024 er derfor enige om i forhold til Moderniseringsplanen på skole- og dagtilbudsområdet at første skridt er fremtidssikring af Nørhalne skole. Med afsat i moderniseringsplanen for skoler og dagtilbud er forligsparterne enige om, at der opstartes en proces ift. kvalificering til et beslutningsgrundlag og en finansieringsplan med baggrund i renoverings- og pladsbehovet for Nørhalne skole.

Der er i Budget 2023 afsat kr. 500.000 til gennemførelse af processen. Forligsparterne er enige om, at der afsættes midler i anlægsbudgettet i overslagsårene i forbindelse med næste års budget.

Processen er således, at der skal udarbejdes en helheds- og udviklingsplan, hvor det med afsæt i moderniseringsplanen undersøges, hvorledes der delvist kan optimeres på eksisterende rammer ved Nørhalne skole og delvist gennem nybyggeri.

Ud fra et bæredygtighedsperspektiv skal det afsøges, hvordan den nødvendige kapacitetsudvidelse kan ske gennem en omorganisering af eksisterende arealer for at minimere nybyggeri. Tilbygningens indhold/kapacitet, bedste beliggenhed og sammenhæng med øvrige arealer bliver således en del udviklingsplanen.

I lighed med øvrige anlægsarbejder på Skole- og dagtilbudsområdet skal der tilrettelægges en inddragende brugerproces med deltagelse af repræsentanter for ledelse, medarbejdere, elever samt skolebestyrelse.

For at sikre fremdrift foreslås det at nedsætte en politisk styregruppe, som har ansvaret for udarbejdelse af helheds- og udviklingsplan for Nørhalne Skole.

Forvaltningen anbefaler, at den politiske styregruppe består af:

  • Formandsskabet i Børne- og Familieudvalget
  • Direktør for Børne- og Familieforvaltningen, Diana Lübbert Pedersen
  • Skole- og dagtilbudschef, Helle Nørgaard Pedersen
  • Skole- og SI leder, Henrik Møller og 1 ledelsesrepræsentant
  • 2 Medarbejderrepræsentanter
  • 2 Skolebestyrelsesrepræsentanter
  • Byggeherrerådgiver Ejendomscentret, Tina Engstrøm Laursen
  • AC- konsulent

I vedlagte kommissorium beskrives baggrund, formål, opgave samt organisering for styregruppens arbejde.

Budgetmæssige konsekvenser

Der er afsat 500.000 kr. i budget 2024 til udarbejdelse af Helheds- og udviklingsplanen.

Indstilling

Børne- og Familieforvaltningen indstiller til Børne- og Familieudvalget

atkommissorium for Helheds- og udviklingsplan for Nørhalne Skole godkendes
atsammensætning af den politiske styregruppe godkendes

Bilag

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn