Vis hensyn: Sænk farten på skolevejene

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

I takt med at flere skoler er åbnet op for en del af deres elever, vil der igen være børn, som færdes i morgentrafikken. Da de ældste elever stadig er hjemme, betyder det, at der ved mange skoler endnu ikke er en skolepatrulje til at gøre trafikanterne opmærksomme på, at der er børn på vejen. 

– Det er vigtigt, at vi alle husker på, at nu er der igen børn på vej til og fra skole, som har brug for vores opmærksomhed. Sænk farten, læg mobilen væk, og vis hensyn til de børn og forældre, der nu igen færdes på skolevejene, siger Michelle Laviolette, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik, i en pressemeddelelse. 


Før Corona-krisen erkendte knap hver femte bilist (18 %), at han/hun inden for de seneste tre måneder har overtrådt hastighedsgrænsen på en skolevej en eller flere gange. Undersøgelsen blev gennemført i januar af Epinion blandt 1.226 bilister på vegne af Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring.

På mange skoler foregår afleveringen på en anden måde end normalt. Det kan betyde, at der kan være børn og forældre på skolevejene på tidspunkter og steder, hvor bilisterne ikke tidligere har været vant til at se dem.

Derfor opfordrer Rådet for Sikker Trafik alle til at være ekstra opmærksomme på skolevejene netop nu. 

– Et barn kan have svært ved at overskue trafikken, og det bliver ikke nemmere, hvis der er bilister, der kører for stærkt. Skolevejene er heldigvis generelt meget sikre at færdes på, men antallet af biler og bilernes fart er noget af det, der virkelig kan skabe utryghed, siger Michelle Laviolette, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik. 


Gode råd til bilisterne: 

  • Respekter fartgrænserne. 
  • Kør bil, når du kører bil – og hold øje med trafikken. 
  • Vær særligt opmærksom på børn. Børn kan reagere impulsivt, og de kan have svært ved at overskue trafikken.