Fårup Sommerland åbner: Skal være muligt at spritte hænder i hele parken

Foto: Fårup Sommerland
Print Friendly, PDF & Email

– I dag er det blevet gjort klart, at vi har lov til at åbne. Selvfølgelig med nogle retningslinjer, der skal overholdes, og det er vi nu i fuld gang med at kigge på. Både med hensyn til indretning af parken, spisesteder og butikker. Vi skal have en ansvarlig og sikker åbning, siger direktør for Fårup Sommerland, Niels Jørgen Jensen, til TV2 Nord

Det siger Politiet:

Må zoologiske haver, safariparker og forlystelsesparker holde åbent?


Ja, zoologiske haver, safariparker og forlystelsesparker må gerne holde åbent, og man må gerne besøge dem. Der må dog ikke inde i zoologiske haver, safariparker eller forlystelsesparker afholdes eller deltages i arrangementer, begivenheder, aktiviteter eller lignende, hvor der deltager mere end 10 personer.

Politiet kan i zoologiske haver, safariparker eller forlystelsesparker påbyde personer at forlade stedet, hvis der befinder sig flere end 10 personer på en sådan måde, som efter politiets skøn udgør en særlig fare for smitte med COVID-19.

Vurderes det, at et påbud ikke er tilstrækkeligt, kan politiet endvidere nedlægge et midlertidigt opholdsforbud.

Visse lokaler inde i zoologiske haver, safariparker og forlystelsesparker som fx indendørs legeland og spillehaller skal holde lukket. Restauranter og caféer kan holde åbent med henblik på salg af mad og drikkevarer, der ikke indtages på salgsstedet.

Alle lokaler, der er åbent for offentligheden i zoologiske haver, safariparker eller forlystelsesparker skal:

– Sikre mindst 4 m2 tilgængeligt gulvareal per person i de områder, hvortil der er offentlig adgang.

– Sikre at alle medarbejdere og andre personer, der er tilknyttet lokalerne overholder Sundhedsstyrelsens anbefalinger om god hygiejne og hensigtsmæssig adfærd.

– Opsætte informationsmateriale om, at personer, der har symptomer på COVID-19, bør isolere sig i hjemmet.

– Opsætte informationsmateriale om god hygiejne og hensigtsmæssig adfærd.

– Så vidt muligt gøre vand og sæbe og/eller håndsprit tilgængeligt for kunder og andre besøgende.

– Medarbejdere og andre personer, der er tilknyttet lokalerne skal bruge handsker ved salg og anden udlevering af ikke-emballerede fødevarer.

– Sikre at lokalerne er indrettet på en måde, så kunder og andre besøgende kan holde behørig afstand – også i købssituationer.

Dette er fx souvenirbutikker eller indendørs dyreanlæg.

Det anbefales, at zoologiske haver, safariparker og forlystelsesparker overholder sundhedsmyndighedernes anbefalinger.


Kilde: Politi.dk


Lige nu er åbningsdatoen for Fårup Sommerland sat til 21. maj.

Frem til åbningen er der fuldt fokus på at finde ud af, hvordan man rent praktisk kan overholde sundhedsstyrelsens anbefalinger.

– Vi skal overholde afstandsreglerne, det betyder, at det kan være, at der kun må komme gæster i hver anden vogn i rutsjebanerne. Det skal også være muligt at spritte hænder i hele parken, også både før og efter en tur i en rutsjebane. Og vi skal sikre flere rengøringsrutiner, fortæller Niels Jørgen Jensen. 

Direktøren kan ikke sætte tal på, hvor mange gæster, der må være i parken ad gangen. Det er heller ikke sikkert, at der skal være en begrænsning på, for parken er knap en kvart million kvadratmeter, og dermed er der plads til enormt mange gæster.

– Fårup Sommerland er jo som en stor park eller en hel bydel i en større by, derfor giver det ikke mening, at gæsterne i parken karakteriseres som en forsamling, mener han. 

– Jeg tror, at antallet af gæster kommer til at regulere sig naturligt. Vi mangler nogle udenlandske turister, som ikke vil komme hertil i lige så høj grad som tidligere, så der vil være en naturlig regulering, siger han. 

– Sæsonen kommer til at skille sig enormt meget ud. Det bliver med færre gæster, end vi er vant til. Det er en meget speciel situation lige nu. Specielt for os alle sammen, siger direktøren.

– Selvom det bliver Fårup Sommerland i en anderledes form, skal der stadig være højt humør. Vi må bare droppe de mange high-fives fra personalet og finde andre veje til at sprede glæde, siger Niels Jørgen Jensen.