Vejret i påskeugen: Solen lokker de første dage, men skyerne vinder terræn i weekenden

Sol over Tranum Strand. Foto: Jammerbugtposten.dk.
Print Friendly, PDF & Email

Solen har skinnet gavmildt over hele landet de seneste dage. Og selvom forårsvejret løsner grebet en smule om Danmark i de næste dage, ser det ganske hæderligt ud indtil vi rammer weekenden, hvor skyer og regn presser på.

“En ny koldfront passerer os natten mellem skærtorsdag og langfredag, hvor regnen altså falder, mens de fleste sover,” forklarer DMI’s vagtchef Thyge Rasmussen i en pressemeddelelse.


Og er der noget, som kan få os ud i vejret – så er det ofte den første forårsvarme, men i disse corona-tider får det Rigspolitiet til at løfte pegefingeren.

“Vi kan sagtens forstå, at man gerne vil ud og nyde det gode vejr. Man må gerne gå eller løbe en tur – men hold afstand til hinanden, når I færdes derude. Vi skal have stoppet smittespredningen, og det kræver en fælles indsats. På flere offentlige steder er der sat skilte op med anvisninger – følg dem. Søg hen til steder, hvor der ikke er så mange i forvejen, lad vær med at forsamle jer i grupper og vis hensyn. Politiet er synligt til stede over det hele, og hvis det vurderes nødvendigt, så tager vi bødeblokken frem. Hav en god påske, men husk at holde afstand,” lyder det fra Rigspolitiets kommunikationsdirektør, Anders Frandsen.


Nattefrosten vender tilbage
Haveentusiaster har muligvis allerede taget de første spadestik til sommerens pryd- eller køkkenhave. De sarte planter skal dog have særlig opmærksomhed i denne uge.

“Allerede fra natten til langfredag kan der stedvist komme nattefrost, og der vil fortsat være risiko for, at temperaturen rammer frysepunktet i nætterne og de tidlige morgentimer herefter,” lyder det fra Thyge Rasmussen.


Påskedagene ser grå og lidt våde ud
Weekenden presser flere fronter på fra vest, og det lægger en dæmper på solskinsvejret.

“Både lørdag og påskedag ser begge mest skyet ud, og der kan falde lidt regn. 2. påskedag ser det dog ud til at klare op med lidt sol. På den anden side af påsken tegner det ovenikøbet til, at vi fortsætter med lavere temperaturer – så det er med at nyde solskinsvejret i de kommende dage… med afstand naturligvis,” lyder det afslutningsvis fra Thyge Rasmussen.