Varsel om ‘farligt vejr’ det kommende døgn i Jammerbugt

Foto: Codan

Varsel om ‘farligt vejr’ det kommende døgn i Jammerbugt

I flere dele af landet er ‘Kategori 1’-varsel om ‘voldsomt vejr’ blevet skruet op til ‘Kategori 2’-varsel om ‘farligt vejr’.

-- annonce ---

Vagthavende meteorolog Hans Peter Wandler skriver følgende på dmi.dk her til morgen, d. 26. juni, kl. 06.00:

Varsling om kraftig torden, lokale skybrud, hagl og vindstød

– Der er varsel for skybrud, hagl, torden og kraftige vindstød, for den nord- og østlige del af Jylland, Fyn, Sjælland og Bornholm. I resten af landet er der et DMI Risiko.

– En koldfront skal i løbet af dagen passere Danmark fra vest. Vejrsituationen er pt. noget usikker i forhold til hvor de kraftige byger vil komme, men det ser ud til at, der kan komme skybrud, hagl, torden og kraftige vindstød til den nord- og østlige del af Jylland, Fyn, Sjælland og Bornholm. De kraftigste byger ventes over Nord- og Østjylland, Sjælland og Lolland-Falster i løbet af eftermiddag/aftenen. I resten af landet er der et DMI Risiko.

– Det fine sommervejr skifter. Koldfronten rammer først Vestjylland, inden den bevæger sig videre gennem landet. Grundet solopvarmning i løbet af dagen ser det ud til at fronten intensiveres mens den bevæger sig længere mod øst, og derfor ser det ud til at bygerne kan blive kraftigst over Nord- og Østjylland samt Sjælland og Lolland-Falster, her vil der kunne falde 25-35mm på 30 min. På Sjælland og Lolland-falster med vindstød på 15-23 m/s. I resten af landet med vindstød mellem 15-20 m/s. Foruden skybrud og vindstød kan bygerne være ledsaget af hagl og torden.

– Vi følger situationen og opdaterer efter behov, slutter meteorolog Hans Peter Wandler.

Du kan følge situationen her: https://www.dmi.dk/

LÆS OGSÅ: Veteran- og Kræmmermarked i Tranum ER en del af noget større