Udvid din kulinariske horisont med 3 enkle tips til hverdagsmaden

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Hverdagen er én lang rutine, og maden er som regel en del af den. Det behøver dog ikke være så besværligt at forny eller forbedre sine livretter, og der er masser af tilgange, som kan gøre hverdagsmaden mere spændende og måske endda sjovere at lave. Her har vi samlet 3 enkle tips, som kan udvide din horisont og give dig inspiration til maden. 

Måltidskasse lige til døren

Kender du det, når du får takeaway fra den lokale og maden bare bliver lidt kedelig i indpakningen? Det er som om, det bare ikke smager heeeelt lige så godt, når det er pakket ned, kommet i en pose, sat i bagagerummet og kørt hjem. Nogle gange er der bare ikke tid til at handle, selvom et hjemmelavet måltid er at foretrække.

Derfor bliver bliver det bare ikke nemmere, end når alle rettens ingredienser ligger pakket og klar til madlavningen, i en måltidskasse udenfor hoveddøren. Måltidskasser er et koncept, hvor du kan få leveret aftenens måltider utilberedt, men kun de mængder, du rent faktisk skal bruge. Derfor er det også et godt initiativ mod unødvendig madspild. 

Måltidskasser er en rigtig god mulighed til dig, der måske har svært ved at kaste dig ud i nye opskrifter og prøve kræfter med ingredienser og metoder, du ikke har forsøgt dig med før. Der findes nemlig et hav af forskellige måltidskasser, så uanset om du ønsker en kost med mindre kød, vægttab eller blot mere frugt og grønt, så er der en kasse til dit behov. Du kan finde et samlet overblik over måltidskasser, og vælge lige den, der passer. 

Lad dig inspirere af den seneste ferie

Det er alt for nemt at tænke, at det kan man ikke finde ud af. Det må da være umuligt at lave noget i køkkenet i det danske hjem, som kan smage som rejsen til Vietnam og de livretter, der blev spist dernede. Det er det slet ikke. Når det kommer til råvarerne, er det muligt at finde de fleste varer i større supermarkeder.

Synes du alligevel, at du har svært ved at finde den helt rigtige og autentiske sauce, der skal bruges i opskriften, så tag for eksempel et smut forbi en asiatisk eller anden etnisk købmand, næste gang du er i Aalborg.

Her er der fyldt med alverdens importerede varer, som kan give den smag, du stadig sukker efter og bare ikke kan glemme. Smagen du forbinder med sol og varme, kvalitetstid og afslapning. Så tag ferien med hjem og slå opskrifterne op på dine livretter. Så behøver du ikke tage på restaurant eller rejse til den anden side af kloden, næste gang du får lyst til ægte, autentiske forårsruller. 

Lav en eksperimenterende madklub

Hvis du altid er på Mallorca og altså har lært at lave den perfekte paella, så er det måske vennernes seneste ferie til Thailand, der skal prøvesmages. Nogle gange kan det godt være lidt svært at tage sig sammen til det der med at prøve noget nyt. Man ved jo, at man kan lide det, og så holder man sig til det.

Det kan dog blive lidt sjovere at eksperimentere, hvis man er flere om det – og hvis maden så skulle gå hen at blive en fiasko, bliver aftenen nødvendigvis ikke det samme. Aftal med nogle gode venner, at I kaster jer ud i nye opskrifter sammen. Det er ikke kun de udenlandske retter, der kan inspirere til ny madlavning, men derimod også andre tiltag på de traditionelle danske.

Måske har din venindes svigermor den bedste opskrift på boller i karry, du nogensinde har smagt, eller måske har du, og den er du nødt til at dele. Vær sammen om at udvide jeres madhorisont og find den tiltrængte inspiration, der lige kan pifte maden op efter en lang arbejds- og skoledag.