Udnyt vinteren til at få sat båden i stand

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Udnyt vinteren til at få sat båden i stand

Har du båd og venter bare på, at det efterhånden er på tide at få vinterklargjort den? Når de kolde måneder nærmer sig, er der helt automatisk forskellige opgaver, der følger med. Nogle ser det som en pligt og noget, der blot skal overstås, men du kan også vælge at huske på, at vinterklargøringen faktisk kan være din måde at få båden helt på ret køl igen, hvis der er små ting, der skal ordnes.

Når det kommer til vinterklargøring af båd, er der mange ting, du kan tage fat i. Nogle har du det måske godt med selv at klare, mens andre er rart at have fagfolk ind over – det er helt op til dig, og du kan også starte en del af det op, før du ser, om der er noget, du behøver rådgivning eller hjælp til. Vinterklargøring gælder alt fra det indre til motoren.

Sådan frostsikrer du motoren

Noget af det vigtigste er, at din motor fungerer – og det gør den ikke, hvis den har fået frost. Derfor er frostsikring af bådmotoren da også noget af det, du virkelig skal have fokus på. Det kan du gøre ved enten at hælde frostvæske i kølesystemet, der hjælper til, at det ikke fryser, eller du kan vælge alternativt at tømme kølesystemet helt. Sidstnævnte er en anelse mere omfattende, men er til gengæld også en mere sikker løsning.

De lidt mindre opgaver i forbindelse med vinterklargøring af båden, er at du får tjekket alt igennem. Det gælder både mast, wires, coat og meget andet, du kan tjekke for skader og eventuelt få udrettet disse, men også de indre ting, hvor køleskab skal tømmes og elektronik tages ud for ikke at overvintre, er ting du kan tage fat i. Det kan vise sig at blive sæsonen, hvor båden virkelig bliver god igen.