Det tidligere asylcenter i Tranum sættes til salg

Det tidligere asylcenter i Tranum Foto: Jammerbugt Kommune
Print Friendly, PDF & Email

Det tidligere asylcenter i Tranum sættes til salg

Jammerbugt Kommune sætter det forhenværende asylcenter i Tranum til salg. Det sker som følge af, at centret i flere år ikke har været i brug som asylcenter, og at der heller ikke længere er behov for at bruge centret til midlertidige boliger til ukrainere.


Asylcentret i Tranum blev oprettet i 1994 og har gennem tiden huset asylansøgere fra mange steder i verden. Udlændingestyrelsen besluttede, at centret skulle lukke i 2019 som følge af kraftigt fald i asylansøgere. Det seneste års tid har centret været brugt til midlertidige boliger til ukrainere på flugt fra krigen i deres hjemland. Men i oktober 2023 er de sidste ukrainere fraflyttet, og asylcentret står nu tomt. Derfor har Kommunalbestyrelsen besluttet at sætte ejendommen til salg.

”Kommunalbestyrelsen har besluttet, at vi sætter det tidligere asylcenter til salg, som det står der i dag. Det har flere gange været drøftet, hvad der skulle ske med centret – i og med stedet ikke længere bliver brugt – og vi er generelt åbne i forhold til den fremtidige anvendelse af arealet – det kan f.eks. være til sommerhuse”, forklarer Borgmester Mogens Christen Gade om beslutningen.

Naturskønt område tæt på havet

Det tidligere asylcenter ligger i et naturskønt område med vild natur og rigt dyreliv – kun ca. 3,5 km fra Vesterhavet og ca. 2 km fra Tranum-Fosdal/Langdal Plantage. Rundt om ligger flere sommerhusområder, der er blevet populære pga. bl.a. den korte afstand til havet og beliggenheden lige midt i naturen.

Det tidligere asylcenters grund er 86.115 m2 og har 22 bygninger, som har været brugt til beboelse, aktivitetshus, lager og administration.

LÆS OGSÅ: Undervisning er flyttet udendørs på Tranum Skole afdeling

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn