Tysk kunstner gæstede Nørhalne – og kom med særlig invitation

Elke Werner og udvalgsformand Helle Bak Andreasen Foto: Privat
Print Friendly, PDF & Email

Tysk kunstner gæstede Nørhalne – og kom med særlig invitation

Den tyske kunstner Elke Werner deltog i kunstdage i Nørhalne. Og hun kom også med en invitation den anden vej.

På den nyligt overståede kunstudstilling ’Nørhalne Viser Kunst’, der foregik i dagene 1.-4. februar, var der også en kunstner med fra udlandet. Nemlig kunstneren Elke Werner fra kommunens venskabsby i Tyskland, Tornesch, der ligger lidt uden for Hamborg.

Elke Werner er en anerkendt kunstner, og som de mange besøgende fik at se, så bruger hun meget naturen og naturens materialer i sin kunst.

Ud over at være en anerkendt kunstner er Elke Werner også flittig initiativtager til kunstudveksling mellem de to kommuner. Derfor har kunstnere fra Jammerbugt Kommune også fået mulighed for at komme til Tyskland for at deltage i kunst-eventet Tornesch Kreiskulturtag 1. september 2024. I forbindelse med Tornesch Kreiskulturtag åbner lokale kunstnere deres atelierer og udstillingslokaler, og i år er det altså i selskab med kunstnere fra Jammerbugt Kommune.

Borgmester Mogens Christen Gade og Elke Werner Foto: Privat

Borgmester Mogens Christen Gade er begejstret for venskabsbysamarbejdet og fortæller, at det altid beriger, når man kommer ud eller får gæster udefra.

”Man bliver altid klogere, selv når det blot er en af vores nærmeste naboer. Der kan man jo ofte inspireres og efterfølgende iværksætte inspirationen direkte, da vi er så tæt på hinanden. Og så glæder det mig selvfølgelig meget, at vores kunstnere får mulighed for at udstille i Tyskland samt netværke med kunstnere i Tornesch, og kunstnere inspireres jo til alle tider af hinanden”, lyder det fra borgmesteren.

Elke Werners udstilling i Nørhalne Foto: Privat
Elke Werners kunst Foto: Privat
Elke Werners kunst Foto: Privat

Jammerbugt Kommune har venskabsbyer i Tyskland, Polen og Kina, og samarbejdet med byerne har bl.a. til formål at iværksætte oplevelser for borgerne og vidensdele.

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn