Tre eksempler: Har du tjek på hvad de forskellige forbudstavler i trafikken betyder?

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email


Vi er alle sammen enige om at det er altafgørende for vores alles sikkerhed i trafikken, at vi har styr på hvad de forskellige former for tavler med forbud og regler reelt set betyder i praksis. Når vi er mange samlet i trafikken som henholdsvis gående, cyklende eller kørende, så er det også vigtigt at vi stadigvæk ved hvilke regler der gør sig gældende i det område vi begår os i. Her kommer der tre eksempler på tavler med forbud, som du måske allerede kender. Uanset hvad, så har du her muligheden for at blive klogere på tavlernes betydning. 

Køretøjets højde og bredde

Ud af alle de forbudstavler der findes, så er tavlerne vedrørende køretøjets højde og bredde nogle af de mest sete for manges tilfælde. Disse er nemlig også rigtig vigtige for at reglerne vedrørende køretøjet, der bevæger sig ind i et områdes mål overholdes. Oftest har disse tavler med forbud nogle mål angivet i centrum af den runde forbudstavle. 

Tavlen der indikerer regler for standsning og parkering

En anden form for forbudstavle som står mange steder i gadebilledet, er tavlerne vedrørende standsning og parkering. I områder hvor standsning er forbudt vil der stå et rundt skilt i farverne rød og blå med et rødt kryds i midten. Handler der derimod om forbud mod parkering, så vil du på samme måde kunne finde et rødt og blåt skilt med blot én diagonal streg, der strækker sig fra venstre hjørne øverst og ned til højre hjørne nederst. 

Tavle der indikerer ophør af forbud

Forbudstavlen der indikerer at der er et ophør af forbud, er oftest helt grå med sorte striber diagonalt. Denne tavle er bestemt også vigtig at kende, da det betyder at du ikke længere skal være ekstra opmærksom på de forbud som du ellers har fulgt op indtil nu.