De bedste tips til valg af havemøbler

Arkivbillede


Havemøbler har en helt afgørende rolle for dit uderum. Det er dog ikke altid nemt at vælge dem der passer ind i din have. Vi kommer derfor med gode råd og tips, så du kan vælge de helt rigtige havemøbler til dit uderum og skabe en masse hyggelige stunder med familie og venner.

Er du på udkig efter den helt rigtige liggestol, eller måske en ny havebænk? Læs med og få de bedste tips til den perfekte have.

-- annonce ---

Hvad er dit behov?

Det kan være en god idé, fra start at lave en liste over de behov man ønsker dækket. Det kan for eksempel være, at overveje hvor mange der skal kunne benytte sig af havemøblerne, er det større sammenkomster eller en lille familie? Dette er vigtigt før man vælger havemøbler, så man kan have plads til alle. En lounge for familien eller et flot spiseområde til gæster kræver vidt forskellige havemøbler. 

Dernæst, er komfort super vigtigt til overvejelse af havemøbler. Ønsker du et blødt underlag til en behagelig oplevelse efter en hård dag, eller er du mere til at mindre blødt lag med et simpelt design af træ? Det er selvfølgelig helt essentielt at du sidder eller ligger godt – også i flere timer ad gange. Er der nok støtte til både ryg og ben? Har stole og borde den rette højde? Det er disse kvaliteter som er afgørende i længden, for både komfort og en behagelig oplevelse. 

Design og mobilitet

Havemøblernes design er selvfølgelig også en vigtig del af valget på havemøbler. Skal de matche husets farver eller naturens? Skal det være et simpelt nordisk design eller fransk inspireret? Det handler om at udtrykke en stilart man foretrækker, som giver designet personlighed. Udover design, er det vigtigt at tjekke om havemøblerne er egnet til det formål, du ønsker. For eksempel om stolene kan skubbes under bordet for at give mere plads, når de ikke er i brug og få mere gavn af terrassen. 

Materiale og vedligeholdelse

Havemøbler kan fås i et hav af forskelligt materiale. Skal det være træ, plastik eller aluminium? Det kommer meget an på, hvordan man foretrækker at designe sin have. Træ er smukt og falder naturligt ind med naturen, men kræver mere vedligeholdelse end andet materiale. Plast er billigt, og giver naturligvis meget for pengene og super nemt at vedligeholde. Dog kan kvaliteten være mindre til sammenligning med træ.

Aluminium kommer typisk rustfrit og er let at flytte rundt på i haven. Derimod, er det også dyrere end andet materiale. Slutteligt, er der metal, som minder meget om aluminium, men er lidt tungere at flytte rundt på, hvorfor prisen også er billigere.

Som afrunding, er det nævneværdigt, at råde til altid at prøve havemøblerne før køb. Dermed undgår du at blive skuffet og du ender med at blive glad for dine havemøbler, også på længere sigt.