Træhotel i Fårup lægger mere kork på gulvene

Foto: Hotel Fårup.
Print Friendly, PDF & Email

Pr. 1. februar udvidede Hotel Fårup med fire nye mødelokaler, hvor der blev lagt 300 kvadratmeter Wicanders korkgulv fra Timberman, som også ligger på resten af hotellet. Hverken slitage, snavs eller vandskade har kunnet beskadige de solide korkgulve, som ellers ikke var det første valg. 

Selvom Fårup Sommerland ligger helt ude i skoven, faldt valget på kork frem for træ, da Hotel Fårup skulle have lagt gulve. I dag, tre sæsoner senere, har de hos Fårup ikke fortrudt valget én eneste gang – selv ikke efter vandskader, snavs og slitage fra sko, kufferthjul og beskidte hundepoter.

Den 1. februar blev de nye mødelokaler derfor indviet med 300 kvadratmeter korkgulv af samme type som på resten af hotellet. Oprindeligt var det ellers meningen, at hotellet skulle have haft et gulv i fyrretræ:

– I starten var vi meget opsatte på at få et fyrretræsgulv, da æstetikken passer rigtig godt ind i Fårup Sommerlands stil med skov og natur, forklarer teknisk chef i Fårup Sommerland Tue Albrektsen og fortsætter:

– Men da Timberman oplyste os om, at det ikke var særlig hensigtsmæssigt i forhold til slitage, blev vi overbevist om, at et Wicanders korkgulv var en meget bedre løsning.

Gulvet på Hotel Fårup er et Wicanders HydroCork fra Timberman

Gulvet har en tykkelse på kun 6 mm. Det består af 2,7 mm vandresistent kork med en overflade i phthalatfri vinyl, som har et naturtro, tredimensionelt træmønster med årer og knaster.

Der blev i alt lagt 2.000 kvm Wicanders-korkgulv på hele hotellet, som dækker alle arealer bortset fra badeværelser og trapper.

Kork er blevet et populært gulvmateriale i private boligbyggerier, og ifølge Timberman opleves i disse år en kraftig stigning i salget til erhverv, blandt andet på grund af den mere vedligeholdelsesvenlige løsning.

Produktet bliver ofte brugt på plejehjem, hoteller, skoler og børnehaver – kort sagt alle steder, hvor krav til udseende, komfort, akustik og slidstyrke er vigtige.

Projektleder hos Timberman Kim Dyhr Jørgensen understreger de mange fordele ved det vandresistente korkgulv:

– Wicanders HydroCork kombinerer det bedste fra tre verdener; det ligner træ til forveksling, giver korkens gode akustik og komfort og har vinylens slidstyrke – og så er den oveni købet vandresistent.

Med Wicanders HydroCork kunne Timberman således løse opgaven om at finde en gulvløsning, som først og fremmest havde et naturligt trælook og samtidig var praktisk i forhold til de mange gæster – en løsning, som de hos Hotel Fårup er glade for:

– Korkgulvet ligner træ til forveksling, og man kan endda mærke årerne og knasterne, hvis man stryger en hånd hen over det. Faktisk ligner det træ så meget, at flere af vores gæster og ansatte har troet, at det var ægte træ, oplyser Tue Albrektsen fra Fårup Sommerland.

Den naturlige æstetik var således på plads, og allerede tidligt i forløbet skulle det vise sig, at gulvene også kunne mere end det, da de blev udsat for den ultimative test:

– Lige inden hotellet skulle åbne, fik vi en mindre vandskade, da en branddyse sprang på første sal. Selvom både vægge og lofter blev mærket af vandet, tog gulvene ingen skade og ligger stadig flot i dag, fortæller Tue Albrektsen.

På Hotel Fårup er de efter tre år fortsat glade for deres robuste og praktiske Wicanders korkgulv, og siden åbningen har mange gæster besøgt hotellet, med alt hvad dertil hører af vand, snavs og slid, men gulvene holder ifølge Tue Albrektsen upåklageligt:

– Vi er yderst tilfredse med Timbermans drift- og vedligeholdelsesvenlige korkgulve og er meget imponerede over, at de har kunnet holde til både de mange gæster og vandskaden. For os er det nemlig vigtigt, at gulvene kan holde til at blive brugt i det virkelige liv – og ikke kun er pæne, når de lige er blevet lagt, slutter Tue Albrektsen.