Topkarakterer til samarbejdet mellem folkeskoler og lokale virksomheder i Jammerbugt

Brovst Skole. Foto: Jammerbugtposten.dk.
Print Friendly, PDF & Email

Dansk Industri har taget temperaturen på det lokale erhvervsklima, og Jammerbugt Kommune er med helt fremme, når der ses på uddannelsesområdet. Fremgangen skyldes særligt samarbejdet mellem folkeskolerne i Jammerbugt Kommune og de lokale virksomheder.

Samarbejdet mellem folkeskoler og lokale virksomheder i Jammerbugt Kommune får topkarakter i ny undersøgelse fra Dansk Industri målt på uddannelsesområdet. Det er én af ni kategorier, som virksomhederne måler kommunerne på – og kategorien dækker over både karakterer, uddannelsesstatus og folkeskolernes samarbejde med virksomhederne.

”Det er et vigtigt fokusområde for os, at flere unge får øjnene op for de muligheder, der ligger i erhvervsuddannelserne, og derfor er det glædeligt, at folkeskolerne har et godt samarbejde med de lokale virksomheder. Hvis de unge får vakt en interesse for en erhvervsfaglig uddannelse, og de mange beskæftigelsesmuligheder, vi har her i kommunen, så er det en gevinst for os alle”, siger borgmester Mogens Christen Gade.

Jammerbugt Kommune er hoppet fra en plads som nr. 40 i 2018 til at være ottendebedst i 2019 på landsplan. Resultatet går godt i spænd med en undersøgelse fra Tænketanken CEPOS, der tidligere i år viste, at folkeskolerne i Jammerbugt Kommune er den tredjebedste i landet til at løfte skoleelevernes faglige niveau, når der er taget højde for det socioøkonomiske grundlag.

Samarbejdet med virksomhederne sker på tværs af alle klassetrin og i projektet ”Liv i By og Skole – Fra ide til læring”, hvor skolerne arbejder med åben skole på en helt nye måde. Et partnerskab med Dansk Byggeri har også været med til at med til give nye, spændende og formaliserede rammer for skolernes samarbejde med det lokale erhvervsliv.