Tips og tricks til hjemmekontoret

Print Friendly, PDF & Email

Det er blevet mere og mere almindeligt at arbejde hjemmefra i Danmark, og det findes der flere gode grunde til. Vi lærte især under de mange nedlukninger, at rigtig meget kan lade sig gøre hjemmefra.

I dag har mange virksomheder taget disse tiltag til sig, og dermed givet deres medarbejdere en større frihed i form af at arbejde hjemmefra en gang imellem. På disse dage sparer du som medarbejder din transporttid, og du kan også være mere fleksibel i forhold til at planlægge dit arbejde. Derudover er det smart, hvis du er lidt syg. Ved at arbejde hjemmefra kan du nemlig stadigvæk arbejde uden at udsætte dine kollegaer for smittefare.

Sørg for gode rutiner når du arbejder hjemme

At arbejde hjemmefra stiller dog nogle krav til både dig og dine omgivelser. Du skal kunne omstille dig mentalt til at være på arbejde, selvom du sidder i dit eget hjem. Her er det vigtigt, at du ikke lader dig distrahere af, at du lige kan gå ud til køleskabet og snacke eller tænde for fjernsynet. Derudover er der nogle fysiske krav, som dit hjem skal kunne leve op til. Dem kan du læse mere om i de følgende to afsnit af denne artikel.

Arbejdsredskaber og printere

Det er først og fremmest vigtigt, at du har de nødvendige arbejdsredskaber i hjemmet. Dette er meget svingende fra job til job. Hvis du skal holde møder og videokonferencer, er det afgørende, at du har et godt webcam samt en god mikrofon. Derudover skal din internetforbindelse også være pålidelig. Hvis du skriver mange dokumenter, kan det være gavnligt med en solid printer og et godt lager af blækpatroner. Klik her, hvis du har brug for at få fyldt lageret op.

Den optimale arbejdsplads

Din arbejdsplads i hjemmet er sandsynligvis ved skrivebordet i en kontorstol. Derfor bør du ikke gå på kompromis med de to ting. Du skal tilbringe mange timer i denne position, så derfor kan du lige så godt gøre denne plads så behagelig som muligt at være på. Investér derfor gerne i en god kontorstol, som du finder behagelig at sidde i.

I forhold til skrivebordet skal det have et tilstrækkeligt overfladeareal. Derudover kan det være en fordel, hvis du kan hæve og sænke det. Det kan nemlig være ret anstrengende for kroppen, hvis du sidder i den samme stilling i 8 timer i træk. Derudover bør du indrette dit kontor på en måde, så det bliver hyggeligt og trygt.