Tillykke til Mads Duedahl.

Ole Stavad. Foto: Region Nordjylland
Print Friendly, PDF & Email

Af Ole Stavad (S) Medlem af Regionsrådet   
Kirsten Holcks Vej 8, 9460 Brovst                                                                             

Tillykke til Mads Duedahl med valget som spidskandidat for Venstre til regionsrådsvalget næste år. Jeg kender dig som en både seriøs og troværdig politiker. Derfor har jeg også været undrende over de udtalelser, som du fremkom med forud for valget om spidskandidatposten hos Venstre.


Du slår eksempelvis på, at du vil skaffe flere praktiserende læger til Nordjylland. Det vil vi gerne alle sammen. Vi to har tidligere siddet sammen som kommunale repræsentanter i samarbejdsudvalget for almene læger i Nordjylland. Derfor ved du også godt, at både regionen og kommunerne har gjort alt for at skaffe flere praktiserende læger. Det gør vi fortsat i Region Nordjylland. Det er der fuldstændig enighed om på tværs af partierne.

Jeg forstår heller ikke, at du i dine udtalelser fremstiller Nordjylland som et sted med et ringere sundhedsvæsen, end i resten af landet. Det er jo ikke rigtigt. Vi har et fantastisk godt sundhedsvæsen med dygtige læger, sygeplejersker og øvrige sundhedspersonale, som hver eneste dag udfører et flot, flot arbejde med engagement og små mirakler. Og, alle arbejder samtidig for at gøre et godt nordjysk sundhedsvæsen endnu bedre. Både sundhedspersonale og folkevalgte.

De politiske rammer er skabt gennem et ordentligt og tillidsfuldt samarbejde i hele regionsrådet. Resultaterne er ikke et enkelt partis fortjeneste. Dit eget parti Venstre har både bidraget og haft stor indflydelse. Derfor synes jeg også, at dine udtalelser – hvor du forsøger at gøre Ulla Astman til det onde dyr i åbenbaringen, der bestemmer alt – er en grov nedgøring af dine egne partifæller i regionsrådet. Venstre har faktisk både leveret en stor indsats og haft stor indflydelse. Al anden fremstilling er både forkert og urimelig.

Ulla Astmans fortjeneste er mere end noget andet, at hun formår at skabe det brede samarbejde, hvor alle meninger tæller med og alle saglige synspunkter vægter lige meget. Helt uafhængig af, om synspunkterne kommer fra SF, Venstre eller Socialdemokratiet. Nordjylland har bestemt ikke brug for et Venstre, der sætter sig hen i et hjørne efter valget næste år. Derfor en opfordring til en god og saglig dialog, hvor vi lytter til hinanden. Også i den kommende valgkamp.

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn