Til Christian Hem: Busforbindelsen i Ryaa er essentiel

Ryaa
Ryaa Foto: Jammerbugtposten.dk
Print Friendly, PDF & Email

Til Christian Hem: Busforbindelsen i Ryaa er essentiel

AF Lilly Purkær

Kære Christian Hem

Lytter du? For du har fuldstændig “glemt” at nævne Ryaa i din artikel. Det er to forskellige byer. Selv om det er et lille sted, så bliver der nu rigtig langt til en bus for folk i Ryaa.

Da vi valgte at bosætte os i Ryaa, var det netop på baggrund af cykelsti, gadebelysning – og busforbindelsen. Alle tre parametre har været godt udfordret i vores tid. Vores ældste søn starter snart på en videregående uddannelse. Det bliver et forhindringsløb for ham at nå ind til uddannelsesstedet. Og for vores næste søn og de andre børn og voksne her i Ryaa.

Så derfor, Christian Hem, bliver der talt om afvikling af et bysamfund i Ryaa.

LÆS OGSÅ: Christian Hem: Vi lytter til borgernes bekymringer vedrørende busrute 70

1 KOMMENTAR

  1. Kære Christian Hem

    En hurtig Xbus er intet værd for lokale borgere, der kan ingen jo nå at stå på. 70er bussen stopper der, hvor passageren er på landevejen, og stopper også igen, der hvor passageren vil af på landevejen. Min 80 år gamle mor tager gerne bussen fra Nibe, for at besøge hendes oldebørn og børnebørn, her kan hun få bussen til at stoppe tæt på deres adresser, hun er meget glad for linie 70, da hele tre børnebørn har valgt netop at bo i nærheden af en god rute 70 tæt på deres boliger. Det sidste barnebarn kommer ellers fra Hasseris, hvor der altid er en bus på vejen, Han fandt et hus i Birkelse, som netop var en godt sted i forhold til offentlig trafik ( rute 70 ), nu snart en købmand i byen, og alligevel lidt ude på landet, og tæt på resten af hans søskende og vi forældre. Vores kommune er jo et lækkert smørhul, hvor vi næsten har alt detailhandel, skove og strande indenfor rækkevide, så er det da helt yt, at skære ned på muligheden for at komme til disse steder med offentlig trafik, vi bliver jo alle ældre, og ikke alle har mulighed for en til to biler på matriklen. Nedlæg hurtigbusserne, der ikke har tid til at samle passagerer op, lav special busser til uddannelsesstederne og store arbejdspladser, der kun kører dertil, når de skal møde, og hjem igen.
    Det gælder vel om at have så mange med i bussen, som det er muligt. så skal busserne jo køre på de tidspunkter, som passagererne har behovet, og stoppe der, hvor passagererne er? Passagererne orker ikke at skulle med flere alternative transporter for at komme til et xbus- stoppested, så finder de andre løsninger, og så kører Xbussen tom rundt til hvad nytte?
    Jeg håber, at nogen kan tænke lidt mere alternativt, skal der nogen i butikken, så må man gøre en indsats for at synliggøre sig, man kan jo godt tænke ud af boksen ved specielle arrangementer, med julebusser, festivalbusser osv. hvad med busser til nattelivet, så undgik vi helt sikkert nogle alkohol-påvirkede på vejene. og de unge kunne komme sikkert hjem.
    Hvad med at spørge borgerne om deres behov/ønsker. måske kunne NT vokse, i stedet for at afvikle. Bare et håb.

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn