Store børn på Trekronerskolen læser højt for de små i børnehaven

Philip, Noah og Thor læser højt for børnehavebørnene Foto: Jammerbugtposten.dk
Print Friendly, PDF & Email

Store børn på Trekronerskolen læser højt for de små i børnehaven

Begejstringen var stor hos de forventningsfulde børnehavebørn i Solstrålen ved Trekronerskolen, da eleverne fra 5.-6. klasse, lige efter spisepausen, kom for at læse to bøger højt. Børnehavebørnene samledes hurtigt i en rundkreds, og ifølge pædagogerne havde formiddagen været lang, fordi de bare glædede sig så meget til skolebørnene skulle komme.

– 3 gange i november måned har vi højtlæsning på skemaet. I dag er der tre af eleverne i 5.-6. klassen, der skal læse højt for en gruppe udvalgte børnehavebørn. Det er Musen Malle og Sias Sutteklud, der skal læses op, så vi har øvet hvordan man højt, tydeligt og langsomt læser højt for andre – ligesom at det er vigtigt, at billeder i bøgerne vises til tilhørende, forklare klasselærer i 5.-6. klasse, Pernille Baadsgaard.

5.-6. klasse på Trekronerskolen læser højt for børnehavebørnene Foto: Jammerbugtposten.dk

Thor læste Musen Malle og Philip og Noah delte Sias Sutteklud mellem sig. Efter højtlæsningen blev der talt om bøgerne, om dyrene i Musen Malle og om kæledyr derhjemme. Efter Sias Sutteklud kunne en del af tilhørerne afsløre, at også de gjorde brug af sutte/hyggeklud, når de skulle sove. De store børn fortalte, at de havde skiftet kluden ud med en bamse.

– Fagligt er det en god øvelse for 5.-6. klasse at læse højt fra andre, og børnehavebørnene elsker bare at få besøg af de store fra skolen. Efter historielæsningen hjælper skolebørnene børnehavebørnene i flyverdragter, støvler, hue og vanter, inden de sendes ud på legepladsen. Og i denne øvelse øver vi hvordan, at man guider og ikke bare putter dem i tøjet, men at de rent faktisk selv får løst opgaven med at vende støvlerne rigtigt, at vanterne sidder rigtig og at flyverdragten kommer ud over støvlerne, fortæller Pernille.

Jammerbugtposten.dk var en onsdag i november forbi Trekronerskolen for at se og høre med på historier, der blev læst op denne dag. Børnehavebørnene sugede de store til sig og de store skolebørn hyggede med de små og fik alle minderne frem fra deres tid i børnehaven, hvor især legerummet og spisepladserne kunne huskes. 

Efter højtlæsningen skulle de store børn hjælp/guide de små i flyverdragter, støvler og vanter inden at turen gik på legepladsen. Foto: Jammerbugtposten.dk

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn