Skal børnene i Saltum vise samfundssind??

Jørgen Ravn Christensen (C)


AF Jørgen Ravn Christensen, Konservative
Medlem af Kommunalbestyrelsen og Økonomiudvalget
Fjordgade 4, 9440 Aabybro

Skal børnene i Saltum vise samfundssind??

Dette indlæg omhandler hvad fremtiden skal bringe for V. Hjermitslev børnehave og vuggestue. Debatten om pasningstilbuddet i V. Hjermitslev startede i forbindelse med budgetforhandlingerne, hvor kommunen sendte en decideret lukning i høring. Af de mange forskellige besparelser  der kunne blive en del af det endelige budget, var en lukning af pasningen af de 0-6 årlige i V. Hjermitslev ét af dem. Det blev dog hurtigt synligt, at borgerne i og omkring V. Hjermitslev mente det var en dårlig idé. 

-- annonce ---


Under budgetforhandlingerne blev der herefter hurtigt fundet et politisk flertal, der ville sikre pasningen i V. Hjermitslev. Flere forskellige modeller blev bragt på banen for at finde en løsning, der samtidigt indeholdt en besparelse. En god og sund debat fulgte blandt os politisk valgte, og et forslag endte med at blive valgt blandt forligspartierne. Et forslag Konservative ikke bakkede op om. 

Men lad os lige vende tilbage til over overskriften et øjeblik – Forligspartiernes forslag er nemlig årsagen til overskriften. Helt enkelt fordi at det er børn fra Saltum som skal sikre lys i vinduerne i børnehave og vuggestuen i V. Hjermitslev. Men hvordan kan det nu hænge sammen? Jo, forligspartierne slår børnepasningen af de 0-6 årlige i Saltum og V. Hjermitslev sammen som én institution, MEN med pasning på 2 matrikler. 

Da der på denne måde ikke kan tages bygninger ud af drift, kan besparelsen kun hentes på reduktion af personale! Men da V. Hjermitslev ikke kan fjerne stillinger grundet, at der så ikke vil være nok til at overholde åbningstiderne, , ja så skal Saltum altså dermed stå for skud. Mindre personale vil så medføre at der er plads til færre børn i Saltum, men masser af plads i V. Hjermitslev. Det vil med andre ord sige, at som forslaget ligger fra forligspartierne, skal nogle børn fra Saltum pludselig flyttes til V. Hjermitslev.

I den udsendte høring har vi ikke gjort opmærksom på at denne uheldige situation kunne opstå, hvorfor ingen fra Saltum har haft mulighed for at give deres holdning til kende. Det mener vi hos Konservative er uacceptabelt. Og dette er en af grundene til vi står udenfor budgettet. 

MEN det er ikke slut endnu, for til 2. behandlingen af budgettet den 13. oktober fremsætter vi derfor vores bud på et budget, hvor vi foreslår at udskyde beslutning omkring pasningen i V. Hjermitslev i 1 år. Dette år skal vi bruge til at få undersøgt hvilke muligheder der er og ikke mindst få hørt hvordan børn og forældre som dette berører, ser på sagen. 

Hastværk er lastværk og vi har stadig muligheden for at gøre det ordentligt. 

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn