Salget af elbiler stiger fortsat

Print Friendly, PDF & Email

Det går fortsat godt for salget af elbiler. I februar 2020 har 495 nye elbiler fået nummerplader på – det er mere end dobbelt så mange som samme måned sidste år, hvor der blev indregistreret 218 elbiler.

Det månedlige antal af indregistreringer af elbiler har i perioden marts 2019 til februar 2020 været højere end antallet af indregistreringer i samtlige måneder i perioden marts 2018 til februar 2019.


Det fortæller, at forbrugerne tager den grønne omstilling til sig – også når de skal købe ny bil. Men det er afgørende, at Folketinget snarest sikrer de langsigtede rammevilkår:

Salgstallene for februar viser, at danskerne har taget den grønne omstilling til sig, men hvis den positive udvikling skal fortsætte, kræver det langsigtede og stabile rammevilkår,” siger Direktør for De Danske Bilimportører, Gunni Mikkelsen, i en pressemeddelelse.

Salgstallene for plug-in (opladelige) hybridbiler fortsætter også den positive udvikling. Allerede to måneder inde i 2020 er der indregistreret 1.370 nye plug-in hybridbiler. Det svarer til en stigning på 65 procent i forhold til plugin hybridsalget i januar – februar 2019, hvor der blev solgt 830 plug-in hybridbiler.

Salget af de alm. hybridbiler (ikke-opladelige) har været meget stabilt de seneste 12 måneder. Der er blevet indregistreret 760 hybrider i februar 2020 i forhold til 746 i samme måned sidste år, altså en stigning på knap 2 procent. Salgsudviklingen for almindelige hybrider har nærmest været lineært voksende siden 2016.


Kilde: De Danske Bilimportører