Sådan skaber du en mere digital arbejdsplads

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Det bliver mere og mere populært, at alting skal foregå på computeren eller internettet. Det er efterhånden nærmest uundværligt at have sine ting digitaliseret i en vis grad.

Det gælder både for private ting i hverdagen såvel som dit arbejde på arbejdspladsen. Derfor får flere og flere virksomheder en digital arbejdsplads, hvorfra de udføre deres arbejde. Læs med her, hvis du vil vide mere om en digital arbejdsplads. 

Hvorfor få en digital arbejdsplads? 

I takt med at stort set alt bliver digitaliseret, så er det vigtigt som arbejdsplads at kunne følge med tidens trends. Du kan faktisk se en digital arbejdsplads som en investering i firmaets fremtid. Det er desuden blevet mere og mere sikkert og populært, at flytte firmaers IT-infrastruktur op i skyen. Med andre ord, så er den digitale arbejdsplads blevet meget mere populær. Og ikke nok med at det er en investering i firmaets fremtid, så er det også en digital opgradering af firmaet, som både styrker og gør medarbejdernes arbejdsgang lettere. 

Men hvad er en digital arbejdsplads? 

Nu sidder du nok tilbage med spørgsmålet om, hvad en digital arbejdsplads egentlig er. Kort sagt, så er en digital arbejdsplads en virtuel version af dit fysiske arbejde. Det vil sige, at man bruger en række digitale værktøjer online, som gør det nemmere for medarbejderen, og som man ikke har til rådighed i virkeligheden. 

Formålet med en digital arbejdsplads er altså at gøre medarbejdernes digitale værktøjer tilgængelige online – afhængigt at hvor man befinder sig. Derudover gør den digitale arbejdsplads det nemmere for medarbejderne at samarbejde og dele informationer uafhængig af tid og sted. 

Fordele og ulemper ved en digital arbejdsplads 

Som alt andet, så er der både fordele og ulemper ved at anvende en digital arbejdsplads. Det er dog efterhånden mest fordele man støder på, når man taler om digitalisering af arbejdspladsen. Tre af de største fordele ved en digital arbejdsplads er. 

  • Alt arbejdet er samlet på et sted. 
  • Arbejdet er altid let tilgængeligt, uanset hvor du er. 
  • Det er nemt at samarbejde og dele information mellem medarbejderne. 

Moliri som digital arbejdsplads 

Et af de steder, som beskæftiger sig med at lave løsninger til digitale arbejdspladser er Moliri. Med Moliri er der blevet skabt en digital arbejdsplads, som er baseret på Microsoft office 365. Det de så har gjort er, at skabe en intuitiv brugergrænseflade, som er lagt ovenpå Microsoft office 365. Brugergrænsefladen adapterer automatisk de forskellige tjenester, som office 365 tilbyder, så de præsenteres på en nem og overskuelig måde. Derfor er der heller ingen fare for, at medarbejderne ikke kan finde ud af det. 

Microsoft office 365 

Det program, som Moliri bygger sin brugergrænseflade på er Microsoft office 365. Det er et program, som de fleste nok har stiftet bekendtskab med på et eller andet tidspunkt – ellers kender de fleste til programmet Word. Men office 365 tilbyder faktisk også en række andre ting end bare skriveprogrammer. I pakken finder du blandt andet Skype, Sharepoint og Onedrive, som alle er programmer, som gør det nemt at strukturere brugere, dele informationer samt dokumenter og komme i kontakt med hinanden. Så hvis det lyder som noget din arbejdsplads kunne have brug for, så er det bare med at komme i gang med at få skabt en digital arbejdsplads.