Sådan redder du dit forhold ved at sove

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Ingen tvivl om, at en stresset hverdag med mange gøremål nemt kan påvirke vores forhold. Men vidste du, at noget så simpelt som en god nats søvn faktisk kan være afgørende for dit forholds overlevelse? Læs med her hvorfor.

Som de fleste har du nok prøvet at vågne efter en dårlig nats søvn. Overskuddet er mindre, og vi kan ikke helt overskue hverken dagens gøremål eller menneskerne omkring os. Men det reelle problem for dit forhold opstår, hvis igennem længere tid sover for lidt eller har en dårlig søvnkvalitet.

Øget stressniveau og mindre sexlyst

Når vi sover, reducerer vores krop automatisk stresshormoner i vores krop. Hvis vi ikke sover nok, eller bliver meget afbrudt i søvnen, så får vi et forhøjet stressniveau.

Stress medfører som bekendt mange dårlige ting med sig for både vores fysiske og psykiske helbred. Den dårlige søvn og de mange stresshormoner medfører mindre sexlyst, mindre overskud og generelt får vi en kortere lunte. Alle sammen ting der mildest talt kan være dræbende for ethvert forhold.

Derudover kan dårlig søvn gennem længere tid medføre mange gener, som påvirker dit liv og dit velbefindende generelt.

  • Dårlig dømmekraft
  • Kronisk træt og uoplagt
  • Depression og angst

Du kan lære at sove godt

Er du en af de mange, der gennem længere tid har sover dårligt, og måske mærket at det går ud over dit forhold, så er der håb forude. Du kan nemlig lære at sove godt. Vi mennesker har sovet i flere tusinde år, og ligesom alle andre pattedyr er det en grundlæggende ting i vores biologi og trivsel.

Først og fremmest skal du være klar på at ændre dine vaner. Forandringen vil ikke ske fra den ene dag til den anden, så måske er det en god ide at fortælle din partner om dine udfordringer som du skal i gang med at arbejde med.

Det gode er, at du med nemme og enkle tiltag kan øge dine chancer for en god nats søvn.

  • Gå en lille tur i din frokostpause, hvis du har stillesiddende arbejde. Blot 10 minutter gør en forskel.
  • Overvej at købe en lysterapi, og brug den om morgenen om vinteren. Lyset er det mest effektive til at regulere din krops naturlige døgnrytme.
  • Sørg for at der er mørkt i dit soveværelse, og at du ligger godt i din seng.