Sådan kommer du til at sove bedre om natten

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Vidste du, at søvnen er noget at det vigtigste for os menneskers eksistens? I alt sover vi i gennemsnit ca. 2.920 timer om året. Ret mange timer, synes du ikke? Men disse 2.920 timer altså de vigtigste timer i dit liv.

Det er nemlig sådan, at hvis du ikke får sovet det optimale antal timer om natten, eller måske endda bare får dårlig søvn, så kan det have alvorlige helbredsmæssige konsekvenser for dig.  


Sygdommene står i kø under for lidt søvn.

Selvfølgelig er det ikke sådan, at hvis du en enkelt nat, ikke får sovet ordenligt, så er du døden nær. Men alligevel, så kan søvnunderskud over en længere tids periode få konsekvenser for både vores fysiske og mentale sundhed. Det er nemlig sådan, at manglende søvn nedsætter vores immunforsvar og samtidig øger risikoen for sygdomme som diabetes, hjerteproblemer og Alzheimers samt andre ting som overvægt og generelle psykiske sygdomme. Grunden til dette er, at når vi sover, så fjernes der nogle affaldsstoffer fra vores hjerner, som kan være skadelige for os, hvis de ikke kommer væk. Og dette sker ikke, når vi får for lidt søvn. Så der er altså ingen tvivl om, at søvn er vigtig for os. 

Tag den sunde vej mod bedre søvn

Måske tænker du lige som alle andre, at hvis du har søvnproblemer, så er den bedste løsning at gå til læge og få en recept på sovepiller. Dårlig løsning. For får man nemlig først startet på sovepiller, har de fleste mennesker svært ved at slippe dem igen. Og faktisk er det sådan, at årsagen til de flestes søvnvanskeligheder skyldes, at man ikke ligger ordentligt om natten. Så ved at udskifte din gamle seng til en ny seng, så vil du helt sikkert opleve store forbedringer ved dine søvnproblemer, og samtidig har du taget den sunde vej mod bedre søvn.