Sådan kan du give ansatte mere energi på jobbet

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Sådan kan du give ansatte mere energi på jobbet

Det er ikke nogen hemmelighed, at ansattes produktivitet begynder at falde, jo længere hen i deres arbejdsdag, de er. Det er der flere grunde til – bl.a. så kan ting som indeklimaet og ensformigheden ved de opgaver, der udføres, gøre indhug i energien. Nu er det ikke fordi, at ansatte er biler, du bare kan fylde op med brændstof, når de er ved at gå kolde. Men du er dog ikke fuldt ud magtesløs heller.

Se på indeklimaet

Lad os starte med at se på indeklimaet: Er belysningen optimal? Det er svært at koncentrere sig over lang tid, når man arbejder i gullig belysning – derimod er hvidt, køligt lys som det, du kender fra det udendørs dagslys, nemmere at arbejde i. Du kan også ”se” på luften: Er der dårlig ventilation i det rum, ansatte arbejder i, så de indånder hinandens udånding? Måske skulle vinduer åbnes jævnligt.

Introducér små måltider i løbet af arbejdsdagen

Du kan også se på de ansattes blodsukker: Får de nok at spise i løbet af dagen, og er deres måltider spredte, så de får flere, små måltider frem for få, store måltider? Vil du indføre små måltider i løbet af arbejdsdagen, så kan du få økologisk firmafrugt og økologisk frugt erhverv leveret til firmaets dør – fx økologisk firmafrugt som økologisk frugtkurv eller øko frugtkasser, du hurtigt kan bestille online.

Har de ansatte et godt forhold til kollegerne?

En tredje ting er at se på de sociale dynamikker blandt ansatte i din virksomhed. Folk har mere energi på jobbet, hvis de har et godt forhold til deres kolleger. Du kan ikke tvinge dine ansatte til at være hinandens venner, men ved fx at afvikle aktiviteter inden for teambuilding kan du sætte scenen for, at stærkere sociale bånd kan knyttes. Altså er der meget at gøre for at give ansatte lidt mere energi.