Så meget vil huspriserne stige i 2024 og 2025

Huspriserne forventes at stige i år og næste år, spår regeringen. Foto: Palle Skov
Print Friendly, PDF & Email

Så meget vil huspriserne stige i 2024 og 2025

Opjustering: Huspriserne spås pæne stigninger de næste to år i en ny prognose fra regeringen.

Huspriserne forventes nu at stige mere end tidligere ventet i 2024 og 2025,

Det spår regeringen i en ny Økonomisk Redegørelse.

Huspriserne skønnes konkret at stige med 3,2 % i 2024 og 3,0 % i 2025, hvilket er en opjustering i forhold til regeringens redegørelse fra december, hvor den spåede om stigninger på henholdsvis 1,4 og 1,9 %.

Det er et fortsat solidt arbejdsmarked i Danmark og udsigten til lavere renter, der vil være med til at holde hånden under efterspørgslen.

”Stigende indkomster som konsekvens af et fortsat stærkt arbejdsmarked og udsigt til pæne lønstigninger vil bidrage til at understøtte huspriserne set for hele landet under ét,” står der i den nye økonomiske redegørelse.

I ejendomsmæglerkæden Home oplever man, at boligmarkedet er kommet bedre i gang med 2024 end mange forventede.

”Det var forventet med en et vakuum, især på lejlighedsmarkedet, i første halvdel af 2024 i halen på indførelsen af nye boligskatteregler, der gav en del fremrykkede handler i slutningen af 2023. Men boligmarkedet har fundet sin form igen lidt hurtigere, end vi havde turde håbe,” siger Michael Dalsager, senior kommunikationskonsulent og talsperson i Home.

Seneste har boligmarkedet vist sig fra sin lune side i april med plusser i fremvisninger, handler og priser, konkluderer ‘Boligbrief’ fra home og Danske Bank.

Marts var første gang i fem måneder, at der var flere købere på fremvisning, og de positive takter med flere fremvisninger gentog sig dermed i april.

”Fremvisninger er en indikator for boligsalget de kommende måneder, og her var tallene også positive i april. Der er ligeledes solgt flere boliger i april efter fremgangen, som vi så i fremvisningerne i marts,” siger Michael Dalsager, og fortsætter:

“Maj kan dermed blive en måned med flere boligsalg, og de seneste udbudstal viser, at der på landsplan er flere boliger at vælge imellem for køberne.” 

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn