Ros til nordjyderne der bakkede massivt op om massetesten

Foto: Region Nordjylland, Line Bloch Klostergaard
Print Friendly, PDF & Email

68 procent af borgerne i de syv berørte kommuner blev testet.

Nordjyderne bakkede talstærkt op og udviste samfundssind, da 280.000 borgere blev opfordret til at lade sig masseteste i perioden fra 7. november til 3. december. 


Årsagen var, at der var mistanke om muteret coronavirus i syv nordjyske kommuner. Derfor blev de 280.000 borgere i disse kommuner opfordret til at lade sig teste, så smitten kunne afdækkes og smittekæder kunne stoppes.

Den foreløbige opgørelse viser nu, at 68 procent af borgerne tog opfordringen til sig og blev testet. Med andre ord blev 186.499 borgere testet.

– Jeg er super stolt over, at så mange nordjyder har bakket op om at stå sammen og en særlig tak til borgmestrene, der har gjort en stor indsats for, at vi sammen er kommet op på så højt et testtal. Vi har også fået massiv støtte fra de andre regioner, der har sendt podere til vores berørte kommuner. Det har alt i alt været et meget positivt samarbejde, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).  

Ud af de 186.499 testede nordjyder er 0,2 testet positiv for COVID-19. Der er på nuværende tidspunkt ikke fundet Cluster-5 i prøverne, som løbende bliver analyseret.   

– Vi har fået god viden fra Nordjylland, og hele Danmark får glæde af, at vi nu har set, hvor stor en effekt vores restriktioner har haft, siger Jan Nybo, chef for Covid-19 testindsatsen. 

Thisted Kommune i førertrøjen

Thisted Kommune sætter sig på 1.pladsen i massetesten, hvor 76 procent af borgerne er blevet testet, og de seneste syv dage har der kun været 9 smittede i kommunen.

Der var tæt løb om førertrøjen, hvor Frederikshavn Kommune kom på en 2.plads med 75 procent testede borgere, og på en 3.plads kommer Jammerbugt Kommune, hvor 67 er blevet testet.

I Læsø Kommune og Vesthimmerlands Kommune er 64 procent blevet massetestet hvert sted, i Hjørring Kommune er det 63 procent, og i Brønderslev Kommune blev 59 procent testet. 

– Det er flotte tal og viser stor opbakning fra befolkningen. Jeg har også hæftet mig ved, at mange borgere på sociale medier har rost vores podere under massetesten. Det er vi rigtig glade for, siger Jan Nybo.