Psykiatrien og samarbejde med praksislægen og PPR i kommunerne

AF Jess V. Laursen Regionsrådsmedlem i Region Nordjylland

AF Jess V. Laursen (V) Næstformand i psykiatrien i Region Nordjylland

Psykiatrien og samarbejde med praksislægen og PPR i kommunerne

Forleden kunne jeg i JP og Nordjyske læse, at der er store forskelle i de 98 kommuner med registreringen og ventetider for børn med problemer. Mange af de større kommuner i Nordjylland har ingen opgørelser for ventetiden i PPR. Dvs. at der ikke ligger en synlig plan for, hvor lang tid det tager at få et barn udredt ved praksislægen og PPR og senere sendt til f.eks. Børnepsykiatrien i Region Nordjylland.

-- annonce ---


Børnepsykiatrien har derefter også lang ventetid, inden diagnosen kan være fastsat og behandlingen kan påbegyndes. Den samlede lange ventetid, der går for både vores børn og unge mennesker og pårørende kan være ubeskrivelig lang og ja, vi har samtidige flere indberetning angående mange børn og unge til psykiatrien.

Denne opgave kan kun løses via et tættere samarbejde mellem psykiatrien, praksislægen, forældrene og de nordjyske kommuner. Vi har en meget presset gruppe af børn og unge. Kunne det tænkes, at inklusionen i skolerne har har slået fejl.

Jeg mener, at der mangler betydelig flere medarbejdere til den fælles opgave, måske skal der ske en omlægning af forholdene for vores børn og unge, så problemerne bliver påvist langt før. Det er jo vores børn og unge, der skal tegne fremtiden i Danmark. Vi kan faktisk ikke være bekendt, at det er kommet så langt. Vi symptombehandler, men vi skal et lag dybere ned i årsagen til problemstillingen for at handle på opgaven.

PPR.: Pædagogisk, psykologisk rådgivning i kommunerne.

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn