Proteinpulver som kosttilskud

Artikelbillede
Print Friendly, PDF & Email

Proteinpulver er blandt de mest populære kosttilskud i Danmark. Dette er der en grund til, da det kan have sine fordele at supplere sin kost med proteinpulver. Proteinpulver kan komme fra mange forskellige kilder, så du kan tilpasse kosttilskuddet til dig og din livsstil. Proteinpulver kan nemlig udvindes mange steder fra. Dette er blandt andet fra æg, sofa, ris og mælk, som er de hyppigst anvendte. 

Derudover er proteinpulver ekstremt let at indtage, og du kan få det med mange forskellige smage. Proteinpulver kan som kosttilskud gøre det nemmere for dig at få dit daglige proteinbehov, så du slipper for at blive nødt at spise mere proteinrig mad, hvis du ikke ønsker dette. Proteinpulver bruges ofte som kosttilskud, hvis man er et meget aktivt menneske. Dette gør sig i særdeleshed gældende, hvis man ofte intenst styrketræner.


Hvor meget proteinpulver har du brug for?

Dit proteinbehov vil altid afhænge af, hvor meget du træner og er aktiv generelt, samt hvad du vejer. Hvis du styrketræner meget, anbefales det, at du indtager 1,7 gram protein per kilo kropsvægt. Dette er dog kun en tommelfingerregel, da der ikke er noget endeligt svar. 

Proteinpulver har ingen bivirkninger, som du skal være bange for, da de ikke er farlige. Der er dog enkelte bivirkninger, der kan opstå, hvis du bruger proteinpulver rigtig meget, og dette er:

  • Uren hud (forsvinder når du stopper med at indtage proteinpulveret)
  • Ondt i maven/dårlig mave

Det er derudover vigtigt, at du er opmærksom på enten laktoseintolerance eller mælkeallergi, hvilke også kan give nogle gener.

Proteinpulver kan have sine fordele, som kan gøre din hverdag lettere. Blandt andet er proteinpulver billigere end kød, hvis du for eksempel ønsker at skære ned på dit kødforbrug. Derudover kan proteinpulver også gøre det lettere for dig at styre en eventuel madplan eller en kostplan. Det kan altså være en fordel at indtage proteinpulver i sin hverdag.