Over 700 killinger på landets internater

Det vælter ind med killinger på landets internater. Lige nu er der over 700 killinger fordelt på Dyrenes Beskyttelses otte internater, som er blevet efterladt enten med eller uden deres mor. Foto: Dyrenes Beskyttelse.
Print Friendly, PDF & Email

Højsæsonen for killinger er i fuld gang på Dyrenes Beskyttelses otte internater. En rundspørge giver et estimat på 716 killinger i alt fordelt i hele landet, hvoraf Fyns Internat har omkring 211 af dem.

Ved en rundspørge på Dyrenes Beskyttelses otte landsdækkende internater formodes antallet af dumpede killinger at være på 716 i skrivende stund. Sæsonen er ikke engang ved sit højdepunkt endnu, og antallet stiger dagligt.

”Det er et sørgeligt højt tal, som vi desværre ser hver sommer. Killingerne bliver efterladt både med og uden deres mor, ofte fordi ansvaret for den større mængde katte er blevet for omfattende for ejeren,” siger Jens Jokumsen, familiedyrschef i Dyrenes Beskyttelse.

Det samlede antal svarer til omkring 100 killinger pr. internat i gennemsnit, som endnu ikke er klar til at blive formidlet videre til nye familier, og derfor har de brug for ekstra omsorg og pleje.

Så mange killinger kan de ansatte på internaterne hverken få plads til eller nå at give daglig omsorg, så derfor hjælper private hjem i nærområderne.

”Takket være de mange danske hjem, der åbner døren for uønskede killinger, er det muligt for os at give dem en ny chance for et værdigt liv,” siger Jens Jokumsen.

Flest killinger på Fyns Internat

Med hele 211 killinger har Fyns Internat i øjeblikket flest killinger, der på den ene eller anden måde er blevet efterladt enten med eller uden deres mor.

”Det forbavser mig hvert år, at så mange mennesker simpelthen smider deres dyr ud, når de er blevet trætte af dem. Det er så uansvarligt ikke at neutralisere sin kat, når man tydeligvis ikke ønsker flere katte,” siger Lene Frahm, internatleder på Fyns Internat.

I 2018 havde Fyns Internat i alt 539 killinger og kattemødre i pleje, og med det høje antal allerede inden sæsonen er startet, tyder 2019 på at komme derop omkring igen.