Ordkraft på tur med Katrine Engberg i Aabybro

Katrine Engberg
Katrine Engberg Pressebillede
Print Friendly, PDF & Email

Ordkraft på tur med Katrine Engberg i Aabybro

Jammerbugt Bibliotekerne tilbyder foredrag og debat på Aabybro Bibliotek d. 15. februar 2023 kl. 19 – 21 med den succesfulde krimiforfatterinde Katrine Engberg, som fortæller om sin seneste bog, Det Brændende Blad, som er det første bind i en ny krimiserie om den unge privatdetektiv, Liv Jensen.

Det Brændende Blad har et grundtema om flugt og baserer sig på Katrines egen familiehistorie. Startskuddet til bogen blev en politirapport, optaget i Skanør om natten den 6. oktober 1943, som registrerer de fædrene bedsteforældrenes flugt fra nazisterne, men undervejs i skriveprocessen blev også den mødrene gren af familien inddraget. Derfor foregår en del af bogen i Nordjylland, hvor Engberg-familien har sin oprindelse.

Katrine Engberg er kendt for Kørner/Werner-serien, som udspiller sig i forfatterens elskede fødeby, København, udgives i otteogtyve lande og hyldes af både anmeldere og publikum for sin originalitet og sit smukke sprog. Katrine beretter levende og humoristisk om skiftet fra et liv som koreograf og instruktør til springet ud i krimiforfattergerningen. Hun lukker publikum ind i sin krøllede hjerne og løfter sløret for de forskellige faser af skriveprocessen; fra de første, spæde idéer til den ekstensive research og redigeringsarbejdet. Hør om at optræde på Det Kongelige Teater for derefter at smide et fiktivt lig i lysekronen, om en evig søgen efter det perfekte mordvåben og om puslespil, hvor brikkerne én for én falder på plads.

På aftenen vil der være en kort introduktion til selve Ordkraft, Ord- og Litteraturfestival i Aalborg, der foregår 13.-15. april 2023.

Bestil billetter her: https://www.place2book.com/da/sw2/sales/gvw28jnj2v

LÆS OGSÅ: Politiet: Gør det bøvlet for indbrudstyven

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn