Helle Bak Andreasen og Christian Hem: For sent ude….

Helle Bak Andreasen (V), Brovst og Christian Hem (V), Pandrup Medlemmer af Kommunalbestyrelsen Jammerbugt Kommune
Print Friendly, PDF & Email

For sent ude……………

AF Kommunalbestyrelsesmedlemmerne Helle Bak Andreasen (V), Brovst og Christian Hem (V), Pandrup

Hvem ønsker besparelser på den nære velfærd? Det er der ingen kommunalbestyrelsesmedlemmer der gør!

Onsdag den 1. februar måtte et flertal på 23 i kommunalbestyrelsen igen tage ansvar for svære beslutninger. Gennem januar har kommunalbestyrelsen arbejdet med et budgettjek, der skal dæmme op for at økonomien i Jammerbugt Kommune ikke løber af sporet.  Der skal bruges flere økonomiske ressourcer på handicapområdet, ældreområdet og på arbejdsmarkedsområdet. 

Dette har medført besparelser og omstillinger i kommunens budget, besparelser som rammer servicen overfor borgerne, nedlægger stillinger og udskyder anlæg. EN MEGET ALVORLIG SAG.

I Venstre er vi ærgerlige over, at det er nødvendigt, men vi må erkende, at de forudsætninger vi lagde ind i budgettet for 2023 ikke holder og derfor er vi nødt til at handle. Rettidig omhu. 

23 kommunalpolitikere har taget ansvar, mens 4 politikere i kommunalbestyrelsen har deres egen strategi, –  ELLER har de?. 

Som det tydeligt fremgår af referatet fra ekstraordinært møde i økonomiudvalget ultimo januar, ønskede Jørn Ravn Christensen ikke at fremlægge Lokallisten, Ny Borgerlige og de Konservatives forslag til, hvorledes deres syn på kommunens økonomiske udfordringer kunne løses. 

Alle andre politikere har brugt hele januar måned på at finde løsninger og forhandle den svære opgave på plads. Men Ny Borgerlige, Konservative og Liste T kom, som de eneste, ikke med noget forslag der kunne drøftes i økonomiudvalget. 

Først efter en times debat på byrådsmødet løftede Hansen, Bjerg, Ravn og Solberg så endelig sløret for, at de havde et forslag. Et forslag som blev fremlagt af Jørn Ravn der jonglerede rundt med tal, som ingen andre havde en mulighed for at følge med i. Oplægget indeholdt mange tal, men ingen handling der ville give effekt på den korte bane, ud over at man ville tage 25 millioner mere op ad kassen, inden de om et år vil tage afsæt i konsulentrapporter. Altså INGEN handling her og nu……

Til Jørn Ravn´s store glæde kunne han meddele, at han havde TDC gruppens forslag med på skrift, hvor han herefter på byrådsmødet rundsendte dette via mail til kommunalbestyrelsen. En helt uansvarlig og ikke mindst useriøs fremgangsmåde at drive politik på, sagens alvor taget i betragtning. 

Normal procedure er, at man kommer med sine ideer – gode synspunkter i udvalgene, derefter behandles det i økonomiudvalget og herefter i kommunalbestyrelsen. En god fremgangsmåde hvor alle har mulighed for at komme til orde. Denne inddragende proces ønsker man åbenbart også at se stort på!

Ligeledes skriver TDC gruppen i læserbrev forleden, at potentialet for effektivisering – altså opnå besparelser i kommunen er 285 mill. kroner. At tro, man kan opnå en besparelse af den størrelse i vores kommune, må for de fleste være utopi. Og at et eksternt firma skulle kunne løfte denne opgave, er for os ligeledes utopi. At signalere til borgerne at alle besparelser er unødvendige er ligeledes en helt urimelig påstand, og det er måske også at træde på de mange dygtige medarbejdere vi skal tage afsked med i denne proces. At I træder på Jeres politiske kollegaer må vi leve med, men at antyde at besparelser og omstillinger er unødvendige, er simpelthen for groft. 

I et godt og givende samarbejde må man stå sammen og netop derved opnår man også de bedste løsninger, men det kræver man er med ved bordet og ikke kun agerer i pressen.

Her må vi blot erkende – I var for sent ude……….

LÆS OGSÅ: Brovst: Kom helt tæt på en af vores største entertainere – Flemming Bamse Jørgensen

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn