Optimistisk Mette Frederiksen: Mulighed for gradvis genåbning efter påske

Statsminister Mette Frederiksen. Fotograf: Steen Brogaard.
Print Friendly, PDF & Email

Der har været pressemøde i statsministeriet kl. 17.30, hvor statsminister Mette Frederiksen kunne fortælle, at meget tyder på, at det er lykkedes at forsinke smitten af corona-virus i Danmark, og at antallet af indlæggelser er steget i mindre grad, end man kunne frygte.

– Vi kan se tegn på, at vi er lykkedes med at forsinke smitten i Danmark. Det giver anledning til en optimisme, siger statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde.

– Danmark står lige nu sammen ved at holde afstand. Hvert enkelt menneskes indsats gør en forskel. Det nytter. Alt det, vi gør, ved fælles kraft.

Gradvis genåbning efter påsken – hvis danskerne holder fast
En optimistisk Mette Frederiksen kunne på pressemødet også fortælle, at hvis tallene fortsætter med at være stabile og fornuftige, så kan man begynde på en gradvis åbning af Danmark efter påsken.

– Hvis vi danskere i de næste to uger henover påsken fortsætter med at stå sammen ved at holde afstand, og hvis tallene fortsat er stabile og fornuftige, så vil regeringen begynde på en gradvis, stille og kontrolleret åbning af vores samfund igen på den anden side af påsken, siger statsministeren, der heller ikke lægger skjul på, at man vil stramme kravene, hvis man ikke overholder corona-tiltagene i de næste to uger.

– Men jeg vil også være ærlig. Hvis tallene går den forkerte vej, hvis danskerne begynder at samles i grupper indenfor. Så kan vi faktisk komme i den modsatte situation. Så bliver vi nødt til at stramme kravene.

– I skal holde i, I skal holde ved og I skal holde ud, så kan vi sammen se lyset for enden af tunnelen, siger hun.

De svage skal være de stærke
Statsminister Mette Frederisen kom også med en barsk besked til de ældre og særligt udsatte borgere:

– I må fortsat forvente at indrette jer efter risikoen for smitte nogen tid endnu. I virkeligheden beder vi de svageste om at være de stærkeste, siger statsministeren.