Oplevelser i Jammerbugten: Thorup Strand

Foto: Jammerbugtposten.dk.
Print Friendly, PDF & Email

Der er altid åbent i de fantastiske, lokale naturområder i Jammerbugt og omegn, hvor det er let at holde afstand til andre.

Svinkløv og Fosdalen, som også er en del af Danmarks Naturkanon, er nok de to mest oplagte bud på lokale naturoplevelser, man ikke må gå glip af. Men der er også masser af andre perler i Jammerbugt og omegn, som helt sikkert er et besøg værd.


Har man ikke været der før, så vil vi anbefale et besøg til Thorup Strand. Mange kender sikkert fiskerlejet fra Tv-programmet ’Gutterne på kutterne’, som blev sendt på TV2 for første gang i 2015.

I Thorup Strand kan man opleve de gammeldags klinkbyggede fiskekuttere ligge side om side på den smukke strand. Når fiskerne skal ’på haw’, trækkes bådene langs stranden og ud i havet ved hjælp af et motorspil, hvor en kraftig wire, der er fastgjort til bådene, trækkes rundt om en blok et godt stykke ude i havet.

Thorupstrand er i dag Nordeuropas største kystlandingsplads, hvor fiskerbådene fortsat bliver trukket op på stranden. Der fiskes ud fra bæredygtige principper – dvs. naturskånsomt fiskeri med garn og Thorup Strand snorrevod, men ikke trawl.

Er man fiske-spiser, så er der desuden mulighed for at købe velsmagende, friskfanget fisk.