Ole Stavad: Skrot vurderingssystem og udnævn lokale vurderingsmænd

Ole Stavad
Ole Stavad sidder med i TrygFondens regionale råd i Nordjylland. Foto: Erik Sahl

Af Ole Stavad (S) Regionsrådsmedlem, formand for Udvalg for Regional Udvikling           Kirsten Holcks Vej 8, 9460 Brovst                                                                                

Min triste forudsigelse er, at det nye vurderingssystem aldrig kommer til at fungere efter hensigten. Der er brugt 7 år og 1 mia. kr. på at skabe et nyt IT-system. Et system som uden brug af mennesker skal kunne fastsætte den rigtige ejendomsværdi og grundværdi for alle ejendomme i hele landet. Er der nogen der virkelig tror på, at det er muligt. Jeg gør ikke. 

-- annonce ---


Og – det er ikke en ligegyldig værdi, som systemet skal fastsætte. Det er den værdi, som hver eneste dansker skal beskattes af. Både ejere – og lejere gennem huslejen.

Jeg er derfor heller ikke misundelig på skatteminister Morten Bødskov, der har arvet sagen fra sin forgænger Karsten Lauritzen. Min anbefaling til Bødskov vil være hurtigst muligt at skrotte projektet. Mange vil nok spørge: ”Kan man virkelig skrotte et projekt, som der er brugt 7 år og 1 mia. kr. på at realisere”? JA – det kan man blive nødt til. Og gerne inden man poster endnu flere penge i et umuligt projekt. Bødskovs eneste fordel er, at de fleste i Folketinget bærer en andel af ansvaret for det umulige projekt. 

Dog bør der ikke herske tvivl om, at Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti må påtage sig et hovedansvar. De nedlagde og afskaffede et velfungerende vurderingssystem, der var båret af lokale vurderingsmænd. 

Herefter har skiftende regeringer og hårdt prøvede skatteministre forsøgt at rette op på et af de mest ødelæggende lovforslag, der nogensinde er vedtaget i Folketinget. Desværre uden held. 

Jeg ved godt, at det politisk er svært, men brug dog erfaringerne fra det der virkede, indtil overmodet og troen på tekniske løsninger tog overhånd. Man må genudnævnes lokale vurderingsmænd, som kender de lokale forhold og kan gå i dialog med ejerne, hvis man er uenige i det forslag til vurdering, som man modtager.

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn