Nyt samarbejde skal få flere unge til Naturmødet

Gratis busser og overnatning skal få kick-startet unges engagement i natursamtaler på naturmødet i Hirtshals fra 23-25 maj. Foto: PR-foto Naturmødet
Print Friendly, PDF & Email

Naturmødet og ungdomssatsningen Ungdomsøen er gået sammen om at engagere flere unge i det årlige naturmøde i Hirtshals, der i år finder sted fra 23-25 maj. Er du derfor 15-30 år og vil du gerne til Naturmødet, så har du nu mulighed for gratis at køre med busser tur/retur fra København, Aarhus og Aalborg. Ligesom der tilbydes gratis overnatning fra torsdag til lørdag på Naturmødets nye unge-camp.

Naturmødet og Ungdomsøen er gået sammen om at få flere unge til at engagerer sig i Naturmødet. Det sker dels gennem udviklingen af Naturmødets ungdomsscene: ROOTS – powered by Ungdomsøen. Men også i forbindelse med en generel indsats for at få flere unge til det årlige naturmøde. Derfor introduceres ‘Naturmødets unge-karavane’ der er et fællesinitiativ, der skal gøre det ekstra attraktivt for unge fra hele landet at tage turen til Hirtshals. Det eneste det koster, er de unges engagement og en oprigtig lyst til at tage del i debatter og aktiviteter på Naturmødet:

“Vi har på linje med Naturmødet et fællesmål om at få endnu flere unge til at engagere sig i den offentlige samtale. Derfor er vi gået sammen, ikke bare om at udvikle Naturmødets unge scene ‘Roots powered by Ungdomsøen’ over de næste par år, men også om med gratis busser og overnatning at gøre det ekstra attraktivt for unge at tage med til Hirtshals i slutningen af maj. Så det håber vi mange unge vil benytte sig af nu hvor logistikken er gjort en hel del nemmere,” siger Frej Elbæk Schjeldal, kommunikationschef for Ungdomsøen.

Direktør for Naturmødet, Jesper Lauritsen, håber at såvel initiativet med at gøre det lettere for unge at komme til Naturmødet samt samarbejdet geneelt med Ungdomsøen i almindelighed, vil sikre at ungdommen kommer til at fylde mere på Naturmødet:

“Vi ønsker at manifestere os som det centrale sted hvor Danmarks unge mødes og diskuterer natur. Naturen som tema får en stadig større plads i den generelle debat, men også i de unges debat. Unges klimabevidsthed, miljøbevidsthed og bevidsthed om betydningen af biodiversitet er voksende – den udvikling skal vi sammen med Ungdomsøen være med til at understøtte, og vi glæder os meget over, at Ungdomsøen, der har afsæt i spejderbevægelsen, ser samme potentiale i Naturmødet, som vi selv gør og sammen med os har lyst til, at gøre en indsats for endnu mere unge engagement,” siger Jesper Lauritsen, direktør for Naturmødet.

Er du mellem 15-30 år kan du tilmelde dig busserne fra København, Aarhus og Aalborg til Naturmødet HER

Om Naturmødet:

Naturmødet afholdes for fjerde gang den 23.-26. maj 2018 i Hirtshals. Og der forventes 25.000 besøgende.

På Roots powered by Ungdomsøen’ skal det sikres at de unge (15-30årige) kommer til orde og bliver hørt, på deres eget præmis og med egne dagsordner.

Det er på ‘Roots powered by Ungdomsøen’ at politikere og professionelle organisationer og meningsdannere møder og udfordres af de unge der om nogen skal leve med konsekvenserne af de beslutninger der træffes på naturområdet i disse år.

Det er også med afsæt i ‘Roots powered by Ungdomsøen’ at man over tre dage vil have mulighed for at tage del i fysiske aktiviteter i naturen i og omkring Hirtshals. Ligesom ‘Roots powered by Ungdomsøen’ om aftenen skaber et musikalsk og stemningsfyldt åndehul, når dagens mange debatter og aktiviteter skal fordøjes.