Nye billeder frigives i voldtægtssager: Mistænkt set cyklende

Her ses den mistænkte cykle på en meget karakteristisk cykel: Denne cykel beskrives som rød/rødlig damecykel med gul/gullig bagskærm og cykelkurv. Den mistænkte cykler, meget karakteristisk, med en stor fladskærm spændt bagpå. Foto: Nordjyllands Politi
Print Friendly, PDF & Email

Nye billeder frigives i voldtægtssager: Mistænkt set cyklende

Nordjyllands Politi offentliggør nu yderligere dokumentation i form af fornyet foto- og videomateriale af den mistænkte person samt af beklædningsdele – materiale, som den massive efterforskning i løbet af de seneste dage har tilvejebragt; blandt andet som følge af adskillige borgerhenvendelser i sagen.

Det oplyser efterforskningsleder, politikommissær Carsten Straszek.

Det nye materiale er en videooptagelse af den mistænkte mand i sagen fra lørdag den 21. oktober 2023, dvs. dagen efter voldtægten og voldtægtsforsøget. Her ses han cyklende på en meget karakteristisk cykel: Denne cykel beskrives som rød/rødlig damecykel med gul/gullig bagskærm og cykelkurv. Den mistænkte cykler, meget karakteristisk, med en stor fladskærm spændt bagpå.

Personen er i perioden fra cirka kl. 17:30-18:30 blevet set cykle rundt iført en t-shirt i området omkring grønlandskvarteret, herunder på Brøndlundsvej, Fridtjorf Nansens Vej, Hellevangen, Solvangen og Byplanvejen. Politikommissæren tilføjer, at lørdag den 21. oktober 2023 i øvrigt var kold, blæsende og regnfuld.

”Vidner har desuden til os oplyst, at den mistænkte mand i sagen ikke talte dansk, og at han umiddelbart heller ikke talte engelsk,” siger Carsten Straszek, der tilføjer, at det ud fra vidnernes forklaringer er politiets opfattelse, at manden har haft svært ved at finde vej, idet han flere gange er blevet set i området.

Vidner har derudover oplyst, at den mistænkte mand har sagt enkelte meget simple tyske og franske ord. Det er dog ikke politiets opfattelse, at han har tysk eller fransk som modersmål.

Se video af mistænkt her: https://politi.dk/-/media/mediefiler/njyl/efterlysninger/byplanvej-2.mp4

foto1
foto2

Tøj efterladt på gerningsstedet

Derudover offentliggør Nordjyllands Politi fotos af beklædningsdele i form af sandaler og trøje, som gerningsmanden efterlod på gerningsstedet i forbindelse med voldtægten og det efterfølgende voldtægtsforsøg.

sandaler
Trøje

Kontakt os på telefon 114
Efterforskningslederen opfordrer til, at man straks ringer til Nordjyllands Politi på 114, hvis offentliggørelsen af det nye materiale gør, at man genkender personen – eller i øvrigt har andre oplysninger til politiet.

”Vi vil også gerne kontaktes,” understreger Carsten Straszek, ”hvis der er nogle borgere, som har set manden cykle med den store fladskærm bagpå.”  

Man skal også kontakte politiet, hvis man har informationer om selve cyklen – eller hvis nogen har set den.

”Vi vil også gerne kontaktes, hvis der er nogle borgere, der har videoovervågning eller andre videooptagelser af personen, der cykler med den store fladskærm,” tilføjer Carsten Straszek. 

Genkender man trøjen og/eller de brune sandaler – og ved, der måtte benytte dem – så skal man også ringe.

”Ring hellere én gang for meget end en for lidt. Vi skal have den her sag opklaret,” pointerer Carsten Straszek. 

Nordjyllands Politi opfordrer til, at borgere med overvågning – fx faste kameraer eller i biler  – gennemser deres overvågning lørdag den 21. oktober i tidsrummet kl. 17:00 – 19:00. Det gælder borgere bosiddende i postnummeret 9210.

Intensiv efterforskning fortsætter

Nordjyllands Politis efterforskning af denne dybt alvorlige sag forsætter på højtryk. Politiets efterforskningsskridt er mangfoldige. Blandt andet indhentes og analyseres video- og dokumentationsmateriale, ligesom der er er foretaget og foretages tekniske undersøgelser af forskellige effekter. Herudover foretage der afhøringer og forhøringer.

”Vores arbejde med den her sag kommer til at fortsætter intensivt hen over weekenden og i den kommende tid,” forsikrer Carsten Straszek.


Ring 114 med oplysninger.