Ny kampagne skal skaffe flere gulvlæggere til virksomheder i Nordjylland

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Gulvbranchen i Dansk Byggeri skyder kampagne i gang for at vise unge, hvordan hverdagen er for en gulvlægger…
.
Af Klaus Hansen

Kampagnen er en del af en indsats, der skal få flere unge til at vælge gulvlæggerfaget, hvor der stort set er lærepladsgaranti. To mestre i Nordjylland stiller lærepladser til rådighed.

– Det første, folk ser, er typisk gulvet. Og hvis gulvet ikke er flot, så er resten det heller ikke.

Sådan siger Mikkel Søndergaard, der er gulvlæggerelev hos Hammelsvang A/S i en ny video, der skal vise unge, hvad gulvlæggerfaget byder på. Ud over muligheden for at sætte sit eget præg på de rum, man arbejder med, får du også løn, har stort set garanti for at få en læreplads, og så er arbejdsdagene næsten aldrig ens.

Det er de fordele ved faget, som kampagnen fra Gulvbranchen skal vise, når den ruller over de sociale medier og nettet i de næste par måneder op til, at de unge skal vælge ungdomsuddannelse i starten af marts.

Ukendt og med behov for flere lærlinge
Gulvbranchen ønsker at sætte gulvlæggerfaget på uddannelseskortet, når de unge skal vælge ungdomsuddannelse. Det ønske bunder blandt andet i, at faget ikke er ligeså kendt som så mange andre erhvervsuddannelser, hvilket betyder, at branchen mangler arbejdskraft.

– Vi kan bruge dobbelt så mange lærlinge, som vi har nu. Vi håber derfor at kunne tiltrække flere til faget, siger Anders Hjorth Jensen, branchechef i Gulvbranchen i Dansk Byggeri.

Virksomheder i Nordjylland bakker op med lærepladser
Manglen kommer også til udtryk i Nordjylland, hvor Brich Tæpper og Gulve på Mors og Jul. Nielsen Entreprise i Frederikshavn har tilkendegivet, at de gerne tilbyder lærepladser til de unge, som kunne tænke sig at vælge gulvlæggervejen.

Gulvbranchen har lavet et interaktivt kort, hvor du blandt andet kan finde de to virksomheders kontaktoplysninger. Det skal hjælpe de unge til at gribe knoglen og få en læreplads i hus hurtigst muligt.

Fakta om ”Bliv gulvlægger”
Det er anden gang Gulvbranchen kører en rekrutteringskampagne. Sidste gang var i 2017, hvor det skete i samarbejde med erhvervsskolen NEXT og primært fokuserede på Sjælland. Denne gang er fokus på hele landet. Formålet er at vise unge, hvad gulvlæggerfaget kan og forhåbentlig tiltrække flere lærlinge til branchen.

Fakta om uddannelsen
Gulvlæggeruddannelsen er en erhvervsuddannelse under træfagenes byggeuddannelse. Uddannelsen tager knap fire år og består af flere specialer herunder gulvlægger. Uddannelsen er en kombination af at gå på skole og være ude på virksomhederne i lære. Skoleopholdene foregår på Gulvskolen i Viborg, som er en del af Mercantec.

Under hele uddannelsen får lærlingen løn, hvis de har en aftale med en mester.

Efter endt uddannelse er det blandt andet muligt at læse videre til bygningskonstruktør, arkitekt eller ingeniør.