Ny generation overtager roret i Gjøl Sejlklub

Seks friske kvinder på fjorden med vind i forsejlet. Denne aften blæste en frisk vind over fjorden, så selv mændene på land var imponeret over, at kvinderne sejlede ud. På billedet ses bl.a. klubbens altid smilende og nyvalgte sekretær Annette Lund Jensen. Foto: Privat
Print Friendly, PDF & Email

Ny generation overtager roret i Gjøl Sejlklub

Gjøl Sejlklub indleder sæsonen med nye sejlere i bestyrelsen, og der er lagt op til mange aktiviteter for børn og voksne i alle aldre.

I bestyrelsen har Camilla Andersen overtaget formandsposten efter Carl-Johan Dissing, der har været formand i mange år, og ansvaret for regnskab overtages af Malene Tylak Rodkjær, der sammen med Annette Lund Jensen også overtager sekretærjobbet. Begge ansvarsposter er i en årrække blevet varetaget af Joachim Danckert. 

Som næstformand overtager surftræner Torben Pedersen posten efter Nicolaj Klitgaard Frederiksen.

De fleste sejl- og motorbåde kommer i vandet i løbet af april, og allerede den 17. april begynder de øvede surfere af træne på vandet. Den 1. maj er der sæsonstart for alle nye surfere, SUB’er, jollesejlere.  

I vinter købte Gjøl Sejlklub en H-båd, som skal anvendes som ny klubbåd, bl.a. til de af klubbens medlemmer, der ikke har egen båd. Desværre gav stormen Rolf den indkøbte båd en lille flyvetur, som båden ikke kunne klare, så klubben er nu på jagt efter en anden båd, der bl.a. skal være med til kapsejlads om tirsdagen fra maj til september. Den nye klubbåd skal også benyttes til kvindesejlads, hvor klubbens kvindelige medlemmer er begyndt at træne uden at deres mænd, så de selv kan håndtere sejl, havnemanøvre og navigation. Kvindesejladsen er startet op på initiativ af klubbens nye formand og kasserer.  

Torben Pedersen, der er ny næstformand og ansvarlig for klubbens surf-afdeling, instruerer her klubbens medlemmer i de basale tricks på et surf-bræt i forbindelse med indvielsen af klubbens surf-station i 2023. Foto: Privat
En række af klubbens nyeste udstyr ses her på fjorden. Alt dette er opnået gennem finansiering fra fonde, som særligt klubbens tidligere kasserer Joachim Danckert har haft ansvaret for. Foto: Privat

Igennem flere sæsoner har eleverne på Gjøl Skole haft sejlads på skemaet i maj og juni. Dette gentages i år, og her vil nogle frivillige sejlere hjælpe eleverne med at komme på vandet og lære dem at styre et sejl på de små optimistjoller. Ligeledes affyres startskuddet til årets første kapsejlads midt i maj. Klubben har for alvor igen fået gang i kapsejladsen, så fjorden hver anden tirsdag er fyldt med farverige sejl og tæt kapløb.

Klubben har i de seneste år samtidig haft stor succes med at samle børn, forældre og bedsteforældre til krabbe-fiskeri og krabbevæddeløb én gang om ugen. Det fortsætter også i år, og suppleres med en række familiearrangementer i udvalgte weekender.

Bestyrelsen har samtidig fået et nyt medlem, nemlig Mikkel Esrup Steenberg, der sammen med Torben Pedersen skal stå for surf-undervisningen. De glæder sig til at møde nye mennesker, der gerne vil lære surf, SUB og jollesejlads.

Standeren hejses lørdag den 20. april, kl 14, hvor alle er velkomne til at se klubbens nye surfstation, der blev indviet sidste år, de mange imponerende joller og måske en ny klubbåd.

Her ses klubbens nye kasserer Malene Tylak Rodkjær på fjorden til kvindesejlads sammen med Merete Drustrup Pedersen. Foto: Privat

Carl-Johan Dissing og Joachim Danckert fortsætter i bestyrelsen som menige medlemmer, hvor de vil være med i planlægning af en ny havn med plads til flere både. Der er lige nu er der ca. 50 skippere på ventelisten til en bådplads i Gjøl Havn.

Alt i alt er den nye formand meget fortrøstningsfuld for klubbens fremtid. ’Den nye bestyrelse har fået overleveret et utrolig solidt fundament, der gør det muligt at eksperimentere med nye formater, tiltag og aktiviteter, bl.a. for ungdomsafdelingen. Samtidig er det bestyrelsens vision at fortsætte den hidtidige kurs med bred en opbakning fra klubbens medlemmer på tværs af alle aldersgrupper, et fokus på fondsansøgninger til at understøtte vores ønsker for nyt udstyr i topklasse, samt det videre arbejde for en realisering af en havneudvidelse til gavn for hele Jammerbugt Kommune’ siger Camilla Andersen. 

Her ses klubbens nye formand Camilla Andersen på fjorden ved den første kvindesejlads, der blev opstartet i efteråret 2022. Foto: Privat

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn