Nu kan danskerne vælge, hvem der skal i finalen ved Dansk Melodi Grand Prix 2020!

Print Friendly, PDF & Email

Dansk Melodi Grand Prix er en begivenhed, der samler danskerne, og denne gang bliver de inddraget i højere grad end tidligere. De får nemlig indflydelse på hvilke sange, der ender med at komme i finalen d. 7. marts i Royal Arena i København.

Hvert år samler Dansk Melodi Grand Prix danskerne om musikken – på tværs af alder og geografi – for i fællesskab at finde den sang, vi sender videre ud til resten af Europa. Det er ved Dansk Melodi Grand Prix at ‘Vores sang’ fødes. Og nu får danskerne langt større indflydelse end tidligere.


Danskerne vælger tre finalister
Lige nu dyster ni artister om tre pladser i finalen ved Dansk Melodi Grand Prix 2020.

De er blevet udvalgt i DR’s P4-distrikter af en musikfaglig jury. Herefter er landet blevet delt op i tre landsdele – NORD, SYD og ØST – med tre sange i hver, og alt efter hvor du bor, vil du kunne stemme på én ud af de tre sange i din landsdel. De tre sange der får flest stemmer i hver landsdel, går direkte til finaleshowet. Når afstemningen er overstået, vil distriktsjuryen uddele et finale-Wild Card til to af de sange, der ikke blev stemt videre. Se mere på dr.dk/grandprix.

De ni artister

MieLou – ‘We Could Be So Beautiful’

Sander Sanchez – ‘Screens’

Emil – ‘Ville ønske jeg havde kendt dig’

Kenny Duerlund – ‘Forget it All’

Jamie Talbot – ‘Bye Bye Heaven’

Nick Jones – ‘2 AM’

SamSara – ‘For You’

Søren Okholm – ‘Impossible Dreamers’

Ben + Tan – ‘Yes’

Læs meget mere om artisterne nedenfor og lyt til alle ni sange, der kæmper om en plads i finalen, lige nu på dr.dk/grandprix. Det er også på dr.dk/grandprix, at du også kan stemme på din favorit. De 9 sange kan streames fra i dag via alle musiktjenester.

De ti finalister
De fem sange der klarer sig videre tilslutter sig fem – endnu ikke offentliggjorte – numre, der er blevet udvalgt på forhånd af en kompetent fagjury og samlet vil årets 10 artister byde på både nye talenter og etablerede kunstnere, som sammen med værterne Hella Joof og Rasmus Bjerg og The Antonelli Orchestra vil samle Danmark om at finde ‘Vores sang’ lørdag den 7. marts i Royal Arena.

Ledende chefredaktør for Dansk Melodi Grand Prix Gustav Lützhøft udtaler:

“Dansk Melodi Grand Prix er en kæmpe folkefest, og danskerne har altid været en stor del af arrangementet. Ved i år at invitere danskerne ind allerede i indløbet til showet, sikrer vi, at vi kommer ud i hele landet og er med til at give danskerne et bedre indblik i musikken, kunstnerne og påbegynde en samtale om musik og smag allerede før vi samles foran fjernsynet. Samtidig er det vores håb, at det nye setup vil medvirke til, at sangene i Dansk Melodi Grand Prix 2020 bliver endnu mere varierede end tidligere, så flere kan se deres musikinteresse afspejlet i showet, når vi sammen skal finde frem til den sang, der kan repræsentere, hvad vi i Danmark besidder af kulturelt budskab og musikalsk særegenhed.”

Billetter til Dansk Melodi Grand Prix 2020 i Royal Arena d. 7. marts kan købes på www.drbillet.dk.